(advertenties)
(advertentie)
De Canadese mediwiet-producent ‘Aurora Cannabis Inc.’ is een ongewone samenwerking aangegaan met Denemarkens grootste tomatenkweker, Alfred Pedersen & Son. Als joint venture ‘Aurora Nordic Cannabis’ zijn de bedrijven samen voornemens de Scandinavische medicinale cannabismarkt te betreden.

Mediwiet uit tomatenkwekerij

Het Canadese mediwiet-bedrijf Aurora Cannabis is onlangs een samenwerking aangegaan met de grootste tomatenkweker uit Denenmarken, Alfred Pedersen & Son; om medicinale cannabis te kweken voor de verkoop in Europa. Aurora Nordic Cannabis, zoals de joint venture officieel heet, zal zich voornamelijk richten op de verkoop van mediwiet in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Ijsland.

De kassen van Alfred Pedersen & Son, die nu worden gebruikt voor het telen van tomaten, kunnen gemakkelijk worden omgebouwd tot kweekruimtes voor cannabis, meldt de BBC. Immers hebben cannabis-  en tomatenplanten grotendeels dezelfde behoeften. De beoogde productiefaciliteit zal uiteindelijk goed zijn voor de productie van 120.000 kilogram (!) cannabis per jaar, volgens Aurora.

Cannabisplanten behoeven grotendeels dezelfde omstandigheden als tomaten. [Foto: shutterstock/Artazum]

Cannabis in Denemarken

Pas deze week ontving Alfred Pedersen de vergunning om cannabis te mogen kweken van de Deense Medicines Agency. Mediwiet is gelegaliseerd in Denemarken als onderdeel van een vier jaar durend experiment, waardoor patiënten met ziekten als kanker en multiple sclerose (MS) cannabis voorgeschreven kunnen krijgen door hun arts. Desondanks blijft recreatieve wiet illegaal in het land.

[Openingsfoto: shutterstock/TOM KAROLA]