(advertenties)
(advertentie)
Artsenorganisatie Skipta slaat de handen ineen met pro-cannabis lifestyle website The Fresh Toast om het Amerikaanse volk te voorzien van gedegen informatie over medicinale cannabis. Het platform wordt de exclusieve mediapartner van Skipta, die de website wetenschappelijk onderbouwde informatie (en nieuws) over mediwiet zal aanleveren.

Ongewoon partnerschap

Liefst 800.000 medische professionals scharen zich achter The Fresh Toast, om het Amerikaanse volk te informeren over medicinale cannabis.

Pro-cannabis lifestyle website The Fresh Toast kondigde eerder deze week een partnerschap aan met artsennetwerk Skipta. Het – naar eigen zeggen – leidende sociale netwerk voor gespecialiseerde online medische gemeenschappen voor geverifieerde medewerkers uit de gezondheidszorg. Samen met het mediabedrijf zal Skipta ‘richtlijnen en onderzoek delen over de potentiële medische toepassingen van cannabis bij geïdentificeerde ziekten en kwalen’.

Kort gezegd dient The Fresh Toast dus als exclusieve mediapartner voor nieuws en informatie over cannabinoïde-medicijnen, geschreven door (leden van) Skipta. De artsenorganisatie telt in totaal 800.000 actieve leden uit de gezondheidszorg, waarvan 600.000 daadwerkelijk praktiserend arts zijn.

Educatie voor arts en patiënt

Dit ongewone partnerschap maakt het voor patiënten die op zoek zijn naar cannabis-behandelingen mogelijk gedegen informatie en advies te krijgen van medische professionals. ‘Dit partnerschap geeft het volk de zekerheid dat een onafhankelijke medische professional een eerlijke mening kan delen over mogelijke behandelingen’, zegt de oprichter van The Fresh Toast, JJ McKay.

Ondanks dat liefst 76 procent van de Amerikaanse artsen vóór het medische gebruik van cannabis is, zegt een groot aantal artsen in wording nog té weinig van mediwiet te weten om er überhaupt gedegen advies over te kunnen geven.

‘Met de toegenomen acceptatie van het medicinale gebruik van cannabis in de VS, is het belangrijk voor betrouwbare gezondheidsorganisaties en reputabele mediabedrijven om de leiding te nemen en het volk te voorzien van wetenschappelijk onderbouwde informatie’, vindt de voormalig Amerikaanse minister van gezondheidszorg Regina Benjamin.

Artsen in wording weten nu nog vaak te weinig over mediwiet om het patiënten te kunnen adviseren. [Foto: shutterstock/Brian Goodman

Stap vooruit

Volgens experts is dit een belangrijke stap in het vullen van een enorm – door de overheid veroorzaakt – gat in ons begrip over medicinale cannabis; en de realiteit van het gebruik ervan binnen de Amerikaanse samenleving.

‘Gezien 40 procent van onze lezers uit republikeinse staten afkomstig is, geloof ik dat we goed gereedschap in handen hebben om het gemiddelde publiek te bereiken. Als het goed wordt gebruikt kan cannabis-medicatie tientallen miljoenen mensen helpen. En met steun van nationale leiders als Sanjay Gupta voor het gebruik van mediwiet, zijn we vereerd om met Skipta samen te werken en te helpen mensen hun leven te verbeteren’, sluit JJ McKay af.

[Openingsfoto: shutterstock/ElRoi]