(advertenties)
(advertentie)
Maureen krijgt via haar Facebookgroep regelmatig positieve berichten binnen over het gebruik van cannabisolie tegen allerlei ziekten. Zo ook van Reinier, die door de diagnose uitgezaaide kanker vier jaar geleden niet had gedacht zijn 58e verjaardag te halen. Tóch lukte het de man, door zijn traditionele behandeling te combineren met pure wietolie.

Goed nieuws

Beste lotsverbondenen, degenen die zelf of in hun directe omgeving met kanker te maken hebben, even een positieve noot van mij. Vandaag vier ik mijn 58e verjaardag in goede gezondheid en een opgewekt gemoed met mijn gezin en opgroeiende kinderen van nu 17 en 19. In 2013 had ik echter uitgerekend dat ik vermoedelijk 2016 niet eens zou halen.

Ik had maar 10 procent kans om deze verjaardag mee te maken toen ik de diagnose endeldarmkanker stadium 4 op 11 november 2013 kreeg. Daar kwam op 27 november 2013 nog eens de diagnose kwaadaardig melanoom bij, maar deze was gelukkig niet uitgezaaid. Ik had nu een grote tumor in de endeldarm en liefst zes uitzaaiingen in de lever.

Heftige behandeling

Na heftige bestralingen, vijf maanden chemokuur met die akelige Oxaliplatine, een operatie ter halvering van mijn lever, een nieuwe operatie voor het verwijderen van mijn endeldarmtumor en het plaatsen van een stoma en nogmaals een operatie voor het weer ongedaan maken van de stoma leek ik eind 2014 eindelijk klaar – slechts 53 ziektedagen heb ik hierdoor gehad.

Reinier onderging verschillende behandelingen tegen de kanker, waaronder heftige chemo en bestralingen. [Foto: shutterstock/napocska]

Behoorlijk gehandicapt door de medicatie, dat ben ik wel, maar mijn werk heb ik kunnen behouden en ik ben redelijk mezelf gebleven. En misschien komt niet alle ellende in mijn lijf op de slechte dagen van de kanker en de behandelingen, maar ook omdat ik inmiddels geen 30 meer ben.

Verstopte uitzaaiing

Oktober 2015 hoorde ik van een uitzaaiing in mijn longen, ontstaan uit een celletje dat ‘gebukt’ had toen de chemo door mijn lijf gierde. Gelukkig eentje die waarschijnlijk goed kapot te bestralen zou zijn, dus ik ging maar weer voor mijn bestralingskuur.

Mijn vraag aan de chirurg, of het mogelijk was dat er nog meer cellen in mijn lijf als een boobytrap zouden kunnen toeslaan, bevestigde hij. Daar werd ik niet erg rustig van, al heb ik altijd de oogkleppen goed op kunnen zetten. ‘Vandaag is een mooie dag en ik wil niet weten hoe ik er over een jaar bij lig’, dacht ik dan.

Wietolie zetpillen tegen kanker

Wonderbaarlijk genoeg maakte een buurvrouw mij attent op het bestaan van wietolie en de mogelijk positieve uitwerking ervan op je afweersysteem en op kanker. Toen ben ik me gaan inlezen en raakte ik overtuigd van de mogelijk genezende werking. Er zit immers geen enkel risico aan, terwijl het vermoedelijk een enorm positieve invloed heeft op je afweersysteem.

Ik heb vervolgens contact gezocht met Maureen Hanlon en besloot een kuur met pure wietolie te gaan doen. Tegelijk met de bestralingen van mijn long heb ik een 60-daagse kuur RSO (Rick Simpson Oil, pure wietolie) genomen. Ik nam ze in vegetarische gelcapsules als zetpil en ik merkte zo niets van de psychoactiviteit van de THC; waardoor ik mijn werk gelukkig gewoon kon blijven doen.

Reinier nam de pure olie rectaal in en had zo weinig last van het psychoactieve effect van THC. [Foto: shutterstock/Wollertz]

Vertrouwen in cannabis

Toen ik mijn eerste controle CT-scan kreeg was die gelukkig meteen goed en door de wietoliekuur voelde het in mijn hoofd alsof ik een machtig alternatief voor de chemo en bestraling in handen had. Dat was ook bij alle scans die nog zouden volgen een enorm positief gevoel – dat zelfs wanneer er een slechte uitslag zou komen ik nog steeds een kans zou hebben, dankzij de wietolie.

Natuurlijk weet ik niet of de scans goed zijn gebleven dankzij de wietolie, althans ik kan het niet met volledige zekerheid zeggen. Maar ik geloof in dit spul en als het ooit weer nodig is neem ik het weer. Liever dat, dan nog meer Oxaliplatine die mijn lichaam nog verder gehandicapt zal maken.

[Openingsfoto: shutterstock/Wollertz]