(advertenties)
Lees ook
(advertentie)
Toen er wederom kanker werd ontdekt bij Maureen, liet ze niets aan het lot over. Ze besloot een heftige 69 dagen durende kuur met o.a. pure THC-rijke cannabispasta te doen, waarna ze op ‘wonderbaarlijke wijze’ genas. Haar opgedane kennis en ervaring over de werking van wietolie tegen kanker en andere ziekten deelt ze nu met de wereld.

Maureen Hanlon

Lieve allemaal, mijn naam is Maureen Hanlon en ik beheer tegenwoordig m’n eigen Facebook-groep met betrekking tot de medicinale werking van cannabis, genaamd: Wietolie ofwel thc en Cbd bij kanker en allerlei andere ziektes. Het doel met die groep is om met mijn persoonlijke ervaring en kennis over medicinale cannabis zoveel mensen op weg te helpen in deze – soms overweldigende – mediwiet-wereld.

Het is ook door deze kennis en ervaring – in combinatie met de patiëntenverhalen uit mijn groep -, dat ik ben gevraagd of om columns te schrijven op deze informatieve en onafhankelijke site. Wat ik een mooi compliment vind! [En wij ook Maureen, bedankt voor je vriendelijke compliment! red.]

Maureen helpt vanuit haar eigen ervaring en opgedane kennis duizenden patiënten hun weg te vinden in de mediwiet-wereld. [Foto: Facebook]

Ik hoop dat m’n columns vermaken en dat jullie ze informatief vinden. Ik zal beginnen een stuk voorgeschiedenis over mezelf te delen, vooral over hoe ik voor het eerst in aanraking ben gekomen met wietolie. Daarna zal ik jullie regelmatig op de hoogte houden van wat ik meemaak en tegenkom in mijn ontdekkingsreis in de wereld van medicinale cannabis.

Kanker

Voor ik op de hoogte was van wietolie ben ik meerdere malen door kanker getroffen. Zo kreeg ik in 2013 longkanker waarna m’n long werd verwijderd. In mei 2015 bleek ik weer een tumor te hebben, dit keer in de bijnier.

Het ziekenhuis wilde deze tumor bestralen maar ik zag dat niet zitten en wilde opereren, dus vroeg ik een second opinion aan bij een ander ziekenhuis. Het tweede ziekenhuis ging wel met me mee en wilde opereren, maar eerst wilden ze zelf uiteraard nog aanvullend onderzoek doen.

Op het moment dat de bijniertumor werd ontdekt, was ik me al in het fenomeen wietolie aan het verdiepen. Ik wilde het namelijk preventief gebruiken, omdat ik zag dat het bij een vriendin met uitgezaaide eierstokkanker erg goed aansloeg.

Wietolie tegen kanker

Helaas wist ik nog niets van dit alles bij m’n vorige kankers, maar toen de bijniertumor werd ontdekt ben ik vrijwel gelijk met de wietolie in de vorm van pure THC-pasta aan de gang gegaan. Ik heb 69 dagen achtereen pure wietolie van de soort Silver Haze genomen.

Dagelijks nam ik 1 gram pure delta-9-tetrahydrocannabinol (THC)-pasta en 1ml cannabidiol (CBD). Het merendeel van deze kuur nam ik rectaal, omdat ik het psychoactieve effect dat bij de orale inname hoort niet trok. En raar maar waar, na deze 69 dagen was de tumor weg en waren mijn bloedwaardes perfect. Happy me!

Terwijl ik nog flink aan het bijtanken was na dit happy end, brandt drie weken na dit goede nieuws mijn huis finaal af – ik wilde zelf wietolie maken. Nu was ik al nooit echt een keukenprinses, maar deze actie bevestigde dat maar weer eens. Ik heb justitie en de verzekeringsmaatschappij de waarheid verteld en kon dit verhaal met mijn medisch dossier onderbouwen. Gelukkig heeft de verzekering alles vergoed en heeft mijn actie ook geen justitiële gevolgen gehad.

Videobewijs

Ik heb het moment dat ik de aanvullende onderzoeksuitslagen en het plan van aanpak zou krijgen – maar wat positief nieuws over het verdwijnen van de tumor bleek – gefilmd. Dit filmpje heb ik toentertijd in m’n enthousiasme zonder toestemming van mijn arts geplaatst, maar later op verzoek van het ziekenhuis – dat not amused was – weer van het internet verwijderd. Het is immers nooit mijn bedoeling geweest in mijn enthousiasme de privacy van de betreffende arts of dat van het ziekenhuis te schenden.

Mijn insteek was zoveel mogelijk mensen te bereiken met de boodschap dat THC in combinatie met CBD kan werken tegen kanker. Het filmpje is toen meer dan 75.000 x bekeken, dus díe mensen heb ik in ieder geval met mijn boodschap bereikt! Ondertussen bleef ik gewoon van de daken schreeuwen dat wietolie werkt! Niet alleen tegen kanker, maar bij vrijwel álle ziektes en kwalen die er zijn.

Zoals jullie hierboven kunnen zien staat het filmpje nu weer online, maar heeft de Mediwietsite redactie ervoor gezorgd dat de arts niet herkenbaar in beeld komt en ook niet te zien is in welk ziekenhuis dit heeft plaatsgevonden. Dit allemaal wegens de privacy van de betrokkenen.

Ondanks de heftige tijden staat Maureen nog positief in het leven en is ze erdoor zelfs onbedoeld een cannabisactiviste geworden. [Foto: Facebook]

Happy en healthy

Precies twee jaar geleden kreeg ik de uitslag dat m’n bijniertumor na intensief gebruik van pure THC en CBD niet meer te zien was. Opereren of verdere behandeling was dus niet meer nodig en vandaag de dag ben ik nog steeds schoon. Inmiddels is mijn huisje ook weer opgebouwd na de brand en heb ik een volledig nieuwe start kunnen maken.

Naast de kankers heb ik ook te kampen met de longziekte COPD longemfyseem. Deze ziekte had ik al voor de kanker, maar raakte in 2016 z’n ‘eindfase’ gold 4.

Voor transplantatie kwam ik niet in aanmerking waardoor er nog maar één optie overbleef om voor mij kwaliteit van leven te krijgen. De bovenkwab van de rechterlong zou verwijderd moeten worden, zodat de onderste – ook zieke maar nog redelijk functionerende – kwab optimaal kan werken.

Dankzij deze bovenkwab verwijdering, in maart 2017, heeft het onderste deel van de long zich optimaal ontplooid. Daardoor heb ik veel meer lucht en longcapaciteit; en ben ik intussen van het eindstadium van de ziekte (gold 4) naar het randje van 2/3 gegaan – met een 123 procent verbeterde longfunctie. Al met al gaat het dus goed met mij en heb ik er hopelijk een paar kwalitatieve jaren bij. Allemaal dankzij de operatie, intensieve fysiotherapie en zeker ook de wietolie.

Mediwiet-studie

Inmiddels maak ik ook een heuse (thuis-)studie van de werking van THC en CBD, door alle (internationale) onderzoeken die ik tegenkom te lezen. Zo heb ik een hoop kennis en ervaring opgedaan en mocht ik daarmee al veel mensen met kanker en allerlei andere ziekten en kwalen de juiste weg op helpen.

Omdat ik steeds meer vragen kreeg van diverse patiënten, ben ik begin april 2017 dus m’n eigen informatieve Faceboek-groep gestart. Daar kunnen mensen info vinden, vragen stellen en hun ervaringen delen met betrekking tot (THC en CBD-)wietolie.

Deze groep groeit gestaag en heeft op het moment van schrijven meer dan 5000 leden. Het is absoluut geen wietolie-verkoopgroep , daar zijn groepen genoeg voor, maar staat volledig in het teken van informatie en educatie.

Met mijn columns, en soms een beetje humor, hoop ik ook hier op deze mooie en informatieve site aan jullie gezondheid te mogen bijdragen.

[Foto wietolie op hout: shutterstock/Shutterstockphoto3, Foto Maureen: Facebook]