(advertenties)
(advertentie)
Als ervaringsdeskundige beantwoordt Maureen 24/7 vragen van haar Facebook-groep om mensen op weg te helpen in de wereld van medicinale cannabis. Wat zij zoal meemaakt in die groep deelt ze met Mediwietsite; met deze keer een verhaal waarbij ze iemand adviseerde géén wietolie te gebruiken. Niet álles is immers met wiet op te lossen.

Het wel en wee uit de groep THC en CBD

Zoals jullie ondertussen misschien wel weten heb ik een Facebook-groep waar mensen informatie en ervaringen delen; en vragen stellen over THC en CBD ofwel wietolie. Ik maak daardoor bijzondere, mooie, leuke en dankbare dingen mee – maar soms ook minder leuke dingen. Maar al deze dingen bij elkaar opgeteld maakt het vooral dankbaar; om andere mensen in m’n groep op weg te helpen in de wondere werking van THC en CBD.

Een mooi bericht van een blije patiënt is altijd leuk om te krijgen en die berichten zijn gelukkig in de meerderheid. Maar een bericht dat het voor iemand níet heeft mogen baten is krijg ik soms ook, ook dat is de realiteit. Helaas geeft wietolie – hoe bijzonder het ook is – geen garanties.

Rare vraag

Maar goed, we richten ons op de bijzondere, mooie, leuke en soms grappige dingen en vragen die ik 24/7 krijg met betrekking tot wietolie. In mijn columns zal ik een aantal van deze ervaringen met jullie delen. Na in mijn eerste column mezelf te hebben voorgesteld, trap ik nu af met een vraag die te leuk (en vreemd) is om niet te delen…

Vrijdagavond 22 sept *PING* ik krijg een nieuw berichtverzoek in m’n Facebook-messenger. De dame in kwestie noem ik uit privacyoverwegingen even madam X.

Het ‘wondermiddel’ cannabis is niet overál de oplossing voor… [Foto: shutterstock/Daria Ustiugova]

Madam X: ‘Dag maureen mag ik u iets vragen? ‘

Ik: ‘Natuurlijk!’

Madam X: ‘U weet veel over een soort wonderolie hoor ik?’

– Ik: ‘Met wonderolie bedoel je wietolie denk ik ?’

Madam X: ‘Ja

– Ik : ‘Vraag raak wat wil je weten?’

Haha! Nou de vraag die toen volgde moest ik echt drie keer lezen om zeker te weten dat ik het wel goed las.

Madam X: ‘Ik ben 39 weken zwanger en wil graag weten of ik met deze wonderolie de weeën op kan wekken; en waar dat te koop is?

– Ik (vol verbazing): ‘Huh, weeën opwekken?! Is dit serieus?’

Madam X:  ‘Ja , hoezo is het een rare vraag ?

– Ik: ‘Haha, m’n excuses dat ik moet lachen lieverd. Maar eh, ja best wel. Los van het feit of een bevalling nu wel of niet met wietolie opgewekt zou kunnen worden, lijkt het me verre van gezond je bevalling überhaupt vroegtijdig te willen opwekken. Heb gewoon nog even geduld meid of ga heel veel traplopen, dat wil nog wel eens werken. ;-)’

Madam X: ‘Oh echt? Oké, dan ga ik dat proberen. Dank u wel voor u tijd.’

– Ik: ‘Geen dank hoor, houd me op de hoogte :-)’

Madam X: ‘Doe ik, nogmaals hartelijk bedankt Maureen.’

Wondermiddel met beperkingen

Vorige week kreeg ik het blijde bericht dat baby X gezond en wel geboren is, mooi hé. Mij heeft deze dame in elk geval een grote glimlach bezorgd, ik hoop jullie ook. Gelukkig heeft wietolie er in dit geval geen druppel aan bijgeleverd. Want hoewel cannabis(-olie) zeer wonderlijke werkingen heeft, is het niet overal tegen in te zetten… Gefeliciteerd Madam X!

[Openingsfoto’s: shutterstock – Coffeemill / / Shutter Fairy / WEB-DESIGN]