(advertenties)
(advertentie)
Sinds een aantal weken deelt ervaringsdeskundige Maureen het wel en wee uit haar Facebook-groep over de medicinale toepassingen van wietolie, ofwel THC en CBD. Hieronder vallen zowel mooie hoopvolle verhalen, als verdrietiger situaties. Onlangs kreeg ze echter weer een mooi kippenvel-bericht binnen, dit keer afkomstig van Anita.

Uitgezaaide longkanker

Anita haar schoonvader kreeg vlak voor de zomer te horen dat hij agressieve longkanker heeft in beide longen, met uitzaaiingen naar de lymfen. Volgens artsen was operatie en bestraling niet meer mogelijk en zou chemo zijn levensverwachting met maar drie maanden verlengen.

Daarvan zou hij echter weinig kwaliteit ervaren, gezien de 84-jarige man waarschijnlijk nog zieker zou worden door de chemotherapie. ‘Hij moest maar gaan nadenken over zijn begrafenis’, vertelt Anita mij. Dit was nog even geen optie voor de man, dus ging Anita op zoek naar alternatieven.

Die vond ze in de vorm van mijn informatiegroep op Facebook. Ze zegt erover: ‘Zíj [Maureen, red.] heeft ons heel duidelijk uitgelegd hoe het hele wietverhaal in elkaar steekt, zetpillen en druppels – THC en CBD.’ Zo’n twee maanden geleden begon Anita’s schoonvader met de rectale inname van THC-pasta in vegetarische gelcapsules en neemt daarbij druppels CBD-olie (10%), in de hoop dat het iets voor zijn kanker kon doen. Nu, twee maanden later, krijg ik dit in mijn inbox:

Tumor niet gegroeid

‘Hoi Maureen, de uitslag van de scan vandaag: de tumor is niet gegroeid! Het is zelfs iets kleiner geworden, maar dat wil de arts natuurlijk niet toegeven. Er zijn ook geen verdere uitzaaiingen te zien en het is in de lymfeklieren ook niet erger geworden. We zijn zo blij!

Hij voelt zich nog hetzelfde als een jaar geleden. Is nog erg actief, heeft een grote vogel volière en is iedere dag actief in de tuin en met zijn vogels bezig. Hij werkte tot voor kort zelfs nog een middag in de week bij zijn werkgever. Mensen, deze man is 84 jaar!

Hij heeft wel een beginnende longontsteking, daar heeft hij een antibiotica kuur voor gekregen. Een puf-apparaat om wat meer lucht te krijgen. Verder gaan we door met de THC-pasta en CBD-druppels.’ Op mijn vraag of ik dit mooie bericht mocht delen kreeg ik een volmondig: ‘Ja! Want we schreeuwen met je mee van de daken dat het de moeite waard is te proberen.’

Zo mooi deze berichten, hier doe ik het voor…  Zoek je ook persoonlijk advies of ben je benieuwd naar meer van dit soort patiëntengetuigenissen, meld je aan bij mijn Facebook-groep: ‘Wietolie ofwel Thc & Cbd Vs Kanker en alle andere ziektes en aandoeningen‘.

[Openingsfoto: shutterstock/create jobs 51]