(advertenties)
(advertentie)

Wist je dat je wietolie ook in je navel kan druppelen, en dat het dan óók nog werkt volgens de oude Ayurvedische geneeswijze? Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar je navel kan meer dan je denkt. Essentiële oliën met heilzame bestanddelen opnemen en door je lichaam verspreiden bijvoorbeeld. Laten we eens kijken hoe het werkt.

Anatomisch gezien is de navel niets meer dan een litteken, achtergelaten door de navelstreng die jou voor je geboorte met je moeder verbond. Achter dat zichtbare litteken, zit echter wel nog steeds een netwerk met meer dan zeventigduizend aderen die nog steeds verbonden zijn met verschillende delen in het lichaam.

Pechoti

Dit netwerk noemt men ‘pechoti’, en volgens oude geneeskundige wijsheden kan je het gebruiken om geneeskrachtige bestanddelen in het lichaam te krijgen. En dus ook de cannabinoïden en terpenen in wiet.

Hiervoor hoef je natuurlijk geen gedroogde wietkruimels in de navel te strooien, of er rook in te blazen, want het pechoti-netwerk reageert gewoon prima op wietolie. Door geneeskrachtige wietolie in je navel te druppelen, kan het netwerk de werkzame stoffen snel door het lichaam verspreiden.

Wietolie wordt doorgaans onder de tong gedruppeld. De navel is ook een optie, volgens de Ayurvedische geneeskunde. [Shutterstock/Africa Studio]

Achter de navel zit namelijk de Pechoti-klier. Tijdens de zwangerschap brengt de navelstreng voedingsstoffen over van moeder naar baby. Dit gebeurt middels een verbinding met de Pechoti-klier. Als de navelstreng na de geboorte wordt doorgesneden, blijft deze klier achter met meer dan 70 duizend verbindingen naar weefsels en organen in het hele lichaam.

De Ayurvedische geneeskunde maakte honderden jaren geleden al melding van dit systeem. Deze geneeskunde behoort tot een van de oudste holistische methodes ter wereld. Het richt zich op de balans en integratie van lichaam en geest. Oude Ayurvedische teksten  melden het toedienen van heilzame oliën via de navel. Een techniek die men ook wel de Pechoti-methode noemt. De teksten melden zelfs dat de navel kan detecteren welke aderen zijn opgedroogd, waarna de olie ze weer opent.

LEES OOK: Cannabis – een sterk medicijn volgens Ayurvedische geneeskunde

Voordelen van de methode

Diverse bronnen melden dat de Pechoti-methode kan helpen bij verschillende aandoeningen, zowel fysiek als mentaal. Het netwerk is in staat om het gezichtsvermogen te verbeteren, gewrichtspijn te verlichten, te helpen bij maag-darmproblemen, lethargie, droge ogen, huidproblemen en meer. Zo kan neemolie via de navel rimpels en acne tegengaan. En ricinusolie schijnt goed te werken tegen constipatie.

Deze unieke methode werkt dus ook met cannabinoïden en terpenen. Door wietolie met THC en/of CBD  in je navel te druppelen, kunnen de werkzame stoffen zich door het lichaam verspreiden. Dus de volgende keer dat je buikpijn, krampen of pijnlijke spieren in de maagstreek hebt, druppel dan ook eens een beetje wietolie in je navel.

[Openingsfoto: Shutterstock/rangizzz]