(advertenties)
(advertentie)
Nederlands staatskweker Bedrocan brengt binnenkort een gloednieuwe medische vaporizer op de markt. Voordat het echter zo ver is wil de Veendamse mediwiet-teler het apparaat laten testen door haar toekomstige gebruikers: patiënten. Om mee te doen aan dit onderzoek hoef je enkel een doktersrecept te hebben voor cannabis, dus meld je aan!

Patiënten gezocht

Nederlands staatskweker Bedrocan brengt binnenkort een eigen vaporizer/verdamper op de markt, de Bedromedic®. Maar voordat het apparaat klaar is om de Europese medicinale markt te betreden moet deze nog uitvoerig worden getest door haar potentiële gebruikers: patiënten.

Vandaar dat het bedrijf op haar website patiënten oproept zich aan te melden en deel uit te maken van deze fase van hun ontwikkelingsproces: ‘Bedrocan is op zoek naar patiënten die medicinale cannabis als medicijn gebruiken. We willen namelijk een nieuw ontwikkelde verdamper door patiënten zelf laten testen.’

Bedrocan vaporizer

Nederland heeft één bedrijf dat legaal medicinale cannabis teelt voor patiënten die mediwiet op doktersrecept gebruiken, Bedrocan. Het Veendamse bedrijf is ook één van de weinigen wereldwijd met een farmaceutisch keurmerk voor hun productiefaciliteiten. Nu gaat het nog een stap verder wat betreft innovatie. met het op de markt brengen van een eigen vaporizer.

Het apparaat zal als we de oproep mogen geloven binnenkort de Europese markt op komen als medisch hulpmiddel. ‘De verdamper is uitsluitend bedoeld voor patiënten die medicinale cannabis voorgeschreven hebben gekregen door hun behandelend arts’, schrijft Bedrocan hierover. ‘Het is dus geen verdamper voor recreatieve cannabis, die verkrijgbaar is in de Nederlandse coffeeshops.’

Bedrocan is één van de weinige wietkwekers wereldwijd met een farmaceutisch GMP-keurmerk. [Foto: SensiSeeds]

Studie

Door de Bedromedic® te laten testen door haar toekomstig gebruikers, hoopt Bedrocan ‘feedback te verzamelen over verschillende aspecten’ ervan. Het onderzoek van de Veendammer wietkweker bestaat uit twee onderdelen: het gebruik van de verdamper en het invullen een online enquête.

De verdamper mag gewoon thuis, zonder persoonlijke begeleiding, worden getest en als beloning na afloop van het onderzoek gehouden worden. Participanten krijgen dus geen geldelijke vergoeding voor hun deelname, maar houden er een medische vaporizer aan over.

Eisen aan deelnemer

Om in aanmerking te komen voor deelname aan dit onderzoek dien je minimaal een half jaar ervaring te hebben met cannabis op doktersrecept. Je hoeft verder geen ervaring te hebben met het gebruik van verdampers. Uitgesloten van deelname zijn patiënten die:

  • een erfelijke aanleg hebben voor psychoses
  • nu of in het verleden verslaafd zijn geweest aan cannabis of andere vormen van drugs
  • hart- en vaatziekten hebben (angina, perifere vaatziekte, cerebrovasculaire ziekte, aritmieën)
  • aan een ademhalingsziekte lijden
  • zwanger zijn, van plan zijn om zwanger te worden of borstvoeding geven

Bedrocan zoekt minstens 20 mannelijke en vrouwelijke patiënten om mee te doen aan dit onderzoek. Tegen welke aandoening zij cannabis gebruiken is verder niet van belang. Ook de leeftijd van participanten maakt niet uit, zo lang de deelnemer in elk geval 18 jaar oud is.

Meedoen aan het onderzoek? Mail naar bedromedic@bedrocan.com

[Beeld: Bedrocan]