(advertenties)
(advertentie)

Onderzoekslaboratorium Medalchemy, gevestigd aan de Universiteit van Alicante in het zuidoosten van Spanje, gaat lokaal geproduceerde medicinale wietolie gebruiken in een onderzoek met covid-19 patiënten. De universiteit werkt samen met het Britse bedrijf EMMAC Life Sciences Group.

Wietolie met THC

EMMAC’s claim dat de Spaanse overheid het bedrijf de eerste licentie van Europa heeft gegeven om medicinale wietolie met THC te produceren, is enigszins misleidend. De Haagse Transvaal apotheek maakt immers al jaren volledig legaal medicinale wietolie in eigen huis.

Elke Nederlandse apotheker is bevoegd om zelf medicijnen te maken, de zogenaamde magistrale bereiding. Maar goed ‘Europa’s eerste legale producent van medicinale wietolie’ bekt natuurlijk wel lekker.

Komt hier een preventief corona-medicijn vandaan? In dit laboratorium Medalchemy waar men werkt met THC wietolie wordt gehoopt van wel!

Wietolie tegen corona-gerelateerd ARDS

Voor zover bekend is het onderzoek naar gebruik van wietolie bij corona-patiënten wel een Europese primeur. In een persbericht meldt EMMAC Life Sciences: ‘De klinische proef, onderdeel van een serie proeven onder leiding van onderzoekers van de Universiteit van Valencia, zal zich richten op de preventie van een van de belangrijkste doodsoorzaken bij coronavirus-slachtoffers. De progressie van het Adult Respiratory Distress Syndrome (ARDS) bij covid-19-patiënten wordt momenteel beschouwd als de belangrijkste doodsoorzaak bij patiënten die het virus hebben opgelopen.’

LEES OOK:    Studie: cannabinoïden-extract dempt dodelijk corona-effect

T12-molecuul speelt hoofdrol

Het onderzoeksteam richt zich specifiek op het zogenaamde T12-molecuul. ‘De onderzoeken zullen het potentieel van het T12-molecuul als een preventieve behandelingsoptie voor ARDS bij coronavirus-patiënten beoordelen. Het T12-molecuul is gericht op het goodpasture-antigeen-bindende eiwit GPBP, een extracellulair eiwitkinase dat tot overexpressie wordt gebracht in de longen van covid-19-patiënten. Aangenomen wordt dat deze overexpressie het alveolaire septum vergroot, waardoor zuurstofvoorziening van het bloed slecht is.’

LEES OOK:   3 veilige manieren om aan wietolie met THC te komen

[openingsfoto: theskaman306/Shutterstock]