(advertenties)
(advertenties)
Onverdunde cannabis-extracten zijn dikke, potente pasta’s die je maar moeilijk kunt doseren. Vooral wanneer je aan een kleine dosering genoeg hebt is een dikke wietpasta niet ideaal om mee te werken. Zo’n wietextract kun je in zo’n geval beter verdunnen om goed te doseren. Dat doe je gemakkelijk zelf, met een van deze verdunningsmiddelen.

Olijfolie

Een van de meest gebruikte middelen om je wietolie of pure wietpasta mee te verdunnen is olijfolie. Het is doorgaans goedkoop en in elke supermarkt te krijgen, vandaar dat het product zo immens populair is voor het verdunnen van wietolie. Het is ook de manier waarop cannabisgoeroe Wernard Bruining van Stichting Mediwiet, die verdunde wietolie in Nederland introduceerde, aanraadt de olie te verdunnen. Daardoor is het een beetje ‘de standaard’ geworden voor veel mensen.

Olijfolie is (mede door Wernard) de standaard geworden voor het verdunnen van cannabisextracten. [Foto: shutterstock/Bassarida]

Hennepzaadolie

Hennepzaadolie wordt verkregen uit de zaden van de hennepplant. Van het natuurproduct is bekend dat het veel gezondheidsvoordelen heeft. En laten we eerlijk zijn, het is wel zo leuk om een cannabisextract te verdunnen met het product van haar broertje, hennep. Stoned wordt je er niet van, het beïnvloedt dus niet de ervaring en het effect van je wietolie.

Omdat hennep tóch een beetje cannabis is, blijft je wietolie officieel een cannabisextract wanneer je het ermee verdunt. [Foto: shutterstock/Elena Schweitzer]

Druivenpitolie

Dit is een vrij onbekende olie, maar daardoor niet minder merkwaardig. Druivenpitolie wordt ook wel een wondermiddel voor de huid genoemd en is goed voor de spieren, hart, bloedsomloop, de ogen, stofwisseling en het immuunsysteem. De olie bevat ook nog eens lecithine dat goed is voor de hersenen, het zenuwstelsel en de bloedsomloop.

Je verwacht het niet, maar de olie uit druivenpitten is enorm goed voor je! [Foto: shutterstock/Jana Behr]

Kokosolie

Met kokosvet (of kokosolie) verdunde wiet-extracten zijn erg goed opneembaar door je lichaam. Daarnaast zijn ze veelzijdig in gebruik. Want naast het oraal innemen van cannabis-kokosolie kan het goed op het lichaam worden gesmeerd voor een uitwendige werking, bijvoorbeeld bij huidproblemen. Kokosolie zit ook nog eens barstensvol gezonde vetzuren en vitamine E.

Kokosvet (of kokosolie) is een van de beste middelen om je cannabisextract mee te verdunnen door de vele gezonde vetzuren en vitamine E die het bevat. [Foto: shutterstock/Africa Studio]

BioACTIVE+

De BioACTIVE+ Formule is een unieke formule op basis van 100% biologische ingrediënten voor het verdunnen van een puur plantenextract, zoals bijvoorbeeld wietpasta. Cannabisolie op basis van de BioACTiVE+ Formule wordt volledig geabsorbeerd door het lichaam en bevat alle essentiële terpenen die van nature voorkomen in de hennepplant. Daarnaast bevat de formule N-Alkylamiden afkomstig van de Echinacea plant, curcuminoïden afkomstig van Curcuma en een hoge concentratie vitamine E. Door de natuurlijke synergetische werking en maximale biobeschikbaarheid is cannabisolie met BioACTIVE+ superieur aan een extract op basis van bijvoorbeeld olijfolie of hennepzaadolie.

BioACTIVE+ verhoogt de opneembaarheid van de werkzame cannabinoïden door je lichaam.

Om cannabis-extracten te mengen met BioACTIVE+ roer je het samen op een temperatuur van rond de 65 graden, gedurende ongeveer vijf minuten tot het een homegene massa is. Dat proces kan ook makkelijk worden geautomatiseerd met een melkschuimer.

BioACTIVE+ bestel je al vanaf 32,45 euro en is HIER te verkrijgen.

(advertenties)