(advertenties)
(advertentie)
Door nachtelijke opvliegers en daaraan gerelateerde zweetaanvallen sliep Marga erg slecht. Van de gevaarlijke medicijnen wilde ze af, dus bedacht ze eens cannabis te proberen. Na een korte zoektocht vond ze hier haar ideale inname-vorm bij en na een test-periode zónder haar zelfgemaakte wietcapsules weet ze het zeker: mediwiet helpt!

Marga in de overgang

Via de Facebook-pagina van Mediwietsite kwamen wij eerder dit jaar in contact met Marga. Zij liet ons weten in de overgang te zijn en erg last te hebben van opvliegers en nachtelijke zweetaanvallen. Logischerwijs bevorderde dit haar nachtrust niet en werd het tijd hier wat aan te doen. Immers kan een gebrek aan slaap funest zijn voor het welzijn en leiden tot allerlei andere ernstige aandoeningen.

Haar huisarts schreef Marga Femoston voor, een opvlieger-medicijn, maar een later belletje van de huisarts-assistente onthulde de werkelijke gevaren van dit middel. Het blijkt namelijk dat dit spul het risico op borstkanker flink verhoogt, naast een aantal andere mogelijke schadelijke gevolgen. ‘Holy shit, dit is echt troep’, dacht ze, en ze ging op zoek naar alternatieven.

Haar medicijnen bleken levensgevaarlijk, dus stapte Marga in eerste instantie over naar een ‘slaapjointje’. [Foto: shutterstock/Shoot Out Loud]

Slaap-jointje

Toen bedacht Marga een ‘slaapjointje’ en ze stapte hier snel op over. Het roken van een joint voor het slapengaan had een goed effect op haar nachtrust, ze sliep er beter door, maar ideaal was het gebruik niet. Zo vlak voor het slapengaan iets roken vond ze eigenlijk niet zo fris en erg stinken, naast dat het nogal ‘een gedoe was en ze het stoned zijn niet fijn vond’, vertelt Marga aan Mediwietsite.

Nu is roken sowieso niet gezond,  maar cannabis op zich wel. Dus zocht zij naar een andere manier om de werkzame stoffen van wiet tóch binnen te krijgen, zonder het te hoeven roken. Ze had tenslotte wel baat bij cannabis, alleen de inname-vorm vond zij niet ideaal. Op Mediwietsite ontdekte ze kort erna (capsules van) cannabis-kokosolie, een praktisch en makkelijk te doseren middel dat je eenvoudig zelf thuis maakt.

Zelfgemaakte wietcapsules

Hierover stelde ze in eerste instantie wat vragen, omdat er verschillende theorieën zijn over dit productieproces. Zo laat de één z’n cannabis een uur de kokosolie intrekken, anderen doen er langer dan 24 uur over. Bovendien had ze de cannabis van tevoren gedecarboxyleerd, iets dat niet per sé had gehoeven in verband met de lange sudder-tijd.

Wij adviseerden Marga de cannabis in elk geval 6-8 uur in de kokosolie te laten trekken op laag vuur. Met dit advies, 10 gram indica-dominante wiet en 100 gram kokosolie ging zij aan de slag. Hiermee wilde ze 20 capsules vullen en de rest even apart houden als ‘boter’, om de juiste dosering mee te kunnen ontdekken. ‘Hopelijk werkt dit goed en kan het mijn medicijnen vervangen’, schreef Marga in juli aan Mediwietsite.

De werkzame stoffen uit wiet binden zich perfect aan de vetten in kokosolie. [Foto: Instructables.com]

Razend succes

Maanden later weet Marga zeker dat de cannabis werkt: ‘Hi Ruben [van de Redactie, red.], in juli heb ik je een berichtje gestuurd over het maken van wietcapsules met kokosolie in verband met de overgang. Ik wilde je laten weten hoe dit is bevallen, want het werkt uitstekend!’, leest het enthousiaste bericht. ‘De opvliegers werden steeds minder en verdwenen helemaal. 

Om voor zichzelf (en alle andere vrouwen) zeker te weten dat dit door de cannabis kwam wilde Marga testen wat er gebeurt als ze een half jaar zou stoppen. ‘In mijn geval kwamen de opvliegers weer terug. Volledig bewijs dus (zeker voor mij) dat het werkt. Nu ben ik namelijk weer begonnen met de wietolie en heb ik geen enkele opvlieger meer.’

Inmiddels is Marga dus volledig overtuigd van de medicinale werking van cannabis en predikt dit in haar directe omgeving. Zo stuurde zij onder meer een vriendin naar Mediwietsite door voor informatie en zoekt ze ook naar een geschikt cannabisproduct voor haar dochter, die lijdt aan fibromyalgie. Hierover houdt Mediwietsite contact met Marga met de gezamenlijke hoop in de toekomst nóg zo’n succesverhaal te kunnen delen.

[Openingsfoto: shutterstock/Monkey Business Images]