(advertenties)
(advertentie)
Thomas moest weinig hebben van medicinale cannabis, maar werd snel overtuigd. Achttien jaar lang kreeg hij namelijk allerlei heftige medicijnen tegen de psoriasis voorgeschreven, waar hij niet beter van werd. Na twee maanden wietzalf met THC en CBD te hebben gesmeerd is zijn lichaamsbedekking echter gehalveerd!

Psoriasis-patiënt Thomas

Mijn naam is Thomas en ik woon in Leuven, België. Ik ben een huisman/stand up comedian en heb sinds mijn 14e jaar psoriasis. Ondertussen ben ik 35, dus dat is al 21 jaar dat ik ermee rondloop. Het grote probleem is dat ik onder een kleine groep psoriasispatiënten val, waarbij de oorzaak van de ziekte genetisch is en het dus niet te genezen valt. De legitieme behandelingen zijn echter allemaal voorzien op een korte en agressieve behandeling om de symptomen weg te krijgen, omdat dat in 90% van de gevallen genoeg is.

Geen baat bij reguliere behandelingen

Inmiddels heb ik al een twintigtal verschillende behandelingen ondergaan, van petroliumzeep (die jaren nadien kankerverwekkend bleek te zijn), PUVA-lichttherapie (waar ik zuke hoge medicatie bij kreeg dat ik al het natuurlijke UV-licht moest mijden) tot medicatie die de celdeling stillegt en eigenlijk alleen wordt gegeven aan kankerpatiënten met tumoren.

De smeerlapperij die ik in 18 jaar heb gekregen heeft onherstelbare schade gedaan aan mijn lijf en mijn geest

Al deze behandelingen zijn een zware aanslag op het lichaam. Twee jaar geleden kwam ik nog zes weken in het ziekenhuis terecht, omdat de medicatie voor mijn huid en gewrichten traag maar zeker mijn lever had verwoest. [Thomas lijdt aan arthritis psoriatica, een chronische ontsteking van de gewrichten die vergeleken kan worden met reuma, red.] De behandeling die ik daarna kreeg was dan weer roofbouw op de nieren en zo kan ik nog wel even doorgaan.

CBD-olie en wietzalf

Nu ben ik al een kleine 3 maanden bezig met CBD/THC houdende wietzalf. Ik was eigenlijk een non-believer als het op medicinale cannabis aankwam, maar toen ik een kleine twee jaar geleden op een comedyavond van de Vlaamse cannabis social club Trekt Uw Plant vzw moest optreden, spraken een hele hoop mensen mij erover aan, dus heb ik het toch maar geprobeerd.

Dit had de eerste optie moeten zijn, niet de laatste – crimineel strafbare – gok

Met de ‘legitieme zalf’ van de artsen wordt m’n huid fluoriserend rood en zie ik eruit alsof ik verbrand ben. Bij gebruik van de CBD/THC wietzalf zie je de rode kleur wegtrekken en de jeuk stopt bijna onmiddellijk, al binnen tien minuten zie ik het resultaat. 

Ik ben net deze week begonnen met drie keer per dag een dikke druppel CBD-olie, om te zien of dat effect heeft op het artritis gedeelte; en hoewel het resultaat niet zo indrukwekkend is als de zalf ben ik toch optimistisch. Door de redactie van Mediwietsite heb ik me bovendien laten vertellen dat het nog wel een week kan duren voor ik überhaupt effect merk van de cannabidiol (CBD). 

Wietzalf helpt

Dankzij de zalf, die ik eenmaal per dag voor het slapengaan opsmeer, heb ik nu ongeveer 80 procent van mijn ‘medicatie’ kunnen stopzetten. Daarbij is m’n lichaamsbedekking (hoeveel procent van het lichaam bedekt is met psoriasis) teruggevallen van 76 tot amper 30 procent en daalt nog steeds. Negentien jaar heb ik allerhande medicatie genomen om er uit te zien als op de eerste foto hier linksonder: rode huid, dikke korsten, pijnlijke gewrichten en een hele rits aan negatieve neveneffecten door de medicatie.

Links: twee maanden geleden, voor de wietzalf. Rechts: twee maanden na gebruik van de wietzalf is de psoriasis zichtbaar verminderd.

 

Ik moest letten op mijn voeding, geen alcohol, niets dat de lever zou belasten en stress mijden. Dit allemaal om gewoon een status quo te garanderen zonder zicht op genezing. Nu heb ik letterlijk kunnen stoppen met 9/10e van mijn medicatie, ik mag eten wat ik wil, stress is niet dadelijk een probleem en af en toe kan ik dus ook eens een pintje drinken met de maten. Maar natuurlijk het belangrijkste: dit volledig biologisch zalfje heeft ervoor gezorgd dat de psoriasis nog amper zichtbaar is en ik er al helemaal geen last meer van ondervind.

Mijn zelfvertrouwen is gestegen, ik kost minder aan de ziekenkas en ik kan weer deel uitmaken van onze maatschappij zonder steeds om begrip of speciale behandeling te moeten vragen. Dat dit product in België nog steeds illegaal is beschouw ik als misdadig. De smeerlapperij die ik in 18 jaar heb gekregen heeft onherstelbare schade gedaan aan mijn lijf en mijn geest. Dit had de eerste optie moeten zijn, niet de laatste – crimineel strafbare – gok.

[Openingsfoto: Thomas, Facebook]