(advertenties)
(advertentie)
Zelda Therapeutics en het Telethon Kids Institute gaan door met hun onderzoek naar pediatrische (kinder) hersenkanker. Het onderzoek is gericht op het preklinische testen van de verbindingen, formuleringen en protocollen met betrekking tot pediatrische medulloblastoom cellijnen, welke eerder ontdekt werden door Zelda. Het medulloblastoom is een veel voorkomende hersentumor en is goed voor ongeveer 15 procent van de gevallen van hersenkanker bij kinderen.

Cannabinoïden hebben een antikankereffect

De eerste resultaten hebben aangetoond dat toenemende doses van zuivere Δ9-tetrahydrocannabinol (THC) of zuivere cannabidiol (CBD) de levensvatbaarheid van kankercellen in cel gebaseerde testen vermindert. Hieruit mag opgemaakt worden dat cannabinoïden een anti-kankereffect hebben en de toename van kankercellen verminderen.

Tevens vertonen hoge doseringen THC en CBD in combinatie met cyclofosfamide (een type chemotherapeuticum) een toename van het antiproliferatieve (groeivertragend) effect.

Er staan al aanvullende onderzoeken op de planning om de werking hiervan verder te onderzoeken en leren begrijpen.

Zelda’s voorzitter Harry Karelis zegt hierover:

“We zijn erg verheugd over het feit dat we aan kunnen tonen dat pure cannabinoïden een anti-kanker effect hebben, hierdoor kan ons vertrouwen in dit onderzoek enkel groeien.”

Harry Karelis van Zelda Therapeutics

De voorzitter en zijn team van onderzoekers, kijken nu al uit naar de resultaten van de volgende fase binnen dit onderzoek. Hierin zullen ze doeltreffendheid van hun formuleringen gaan testen. Deze zullen ons rigoureus vergelijkingsmateriaal bieden en ook de mogelijkheid tot testen op levende organismen. Dit is iets wat nodig is om daarna over te kunnen gaan op klinisch onderzoek.

Testen met volledige plantenextracten

Tijdens de volgende fase van het onderzoeksproject zal Zelda volledige plantenextracten met dezelfde methode testen. De hoop is dat ze dan betere resultaten bereiken in vergelijking tot de individuele (pure) cannabinoïden.

Tegelijkertijd zullen deze volledige plantenextracten in vivo worden toegepast op humane tumoren, om de omvang van eventuele anti-kankereffecten op deze wijze te bepalen.

Bewijzen zijn van levensbelang

De in vivo studies zullen zeer waardevolle gegevens opleveren over het potentieel van cannabinoïden om een ​​rol te spelen in toekomstige kankerbehandelingen. Het feit dat het mogelijk is om deze onderzoeken te financieren, getuigt ervan dat men oprecht gelooft in de werking van medicinale cannabis met betrekking tot kanker. En terecht! Laten we hopen dat er vele volgen.