(advertenties)
(advertentie)

Wietolie maken kan op verschillende manieren. Eén van die manieren is de Ultrasone Extractie-methode; een methode die gebruikmaakt van geluidsgolven. In deze video laat Daantje zien hoe zij wietolie maakt met Ultrasone. En dat niet alleen. Ze bekijkt ook andere manieren. Interessante video dus voor iedereen die graag zelf aan de slag wil.

Wietolie maken met UAE

De volledige naam van deze methode is Ultrasonic Assisted Extraction of kortweg UAE. Dit is een vorm van extraheren die werkt op basis van het Cavitatie-effectDit effect wordt veroorzaakt door ultrasone trillingen en schokgolven door vloeistoffen als alcohol, olijfolie of kokosolie te laten gaan. Hierdoor ontstaan microscopische dampbellen. Als die imploderen ontstaat cavitatie waardoor de celwand van het plantmateriaal openbreekt en de actieve bestanddelen in de vloeistof terecht komen.

Een van onze expert schrijvers, Steven Cassini, heeft er op Mediwietsite een uitgebreide uitleg over geschreven en bovendien een video gemaakt. Onderstaande video bevat nog wat meer tekst en uitleg en behandelt bovendien ook andere methodes.