(advertenties)
(advertentie)
Na lang wachten is het eindelijk mogelijk je in te schrijven voor Neerlands eerste cursus Medicinale Cannabis. De cursus is te volgen op twee niveaus, basis en voor gevorderden, en bestaat uit verschillende interessante modules. Lees snel wat je kunt leren van – en hoe je kunt meedoen aan – deze unieke cursus, inclusief examen en officieel certificaat.

Cursus Medicinale Cannabis

Vanaf vandaag is het mogelijk om je in te schrijven voor Nederlands eerste online cursus: Medicinale Cannabis. Deze bestaat uit een basiscursus en een geavanceerde cursus voor (medisch) professionals; zoals artsen, apothekers en therapeuten.

Het doel van de cursus – waarover Mediwietsite vorig jaar al berichtte – is gebruikers en professionals beter te informeren over de beschikbare vormen en werkingen van medicinale cannabis. Immers zal mediwiet een steeds grotere rol gaan spelen in de (reguliere) gezondheidszorg.

Basis en gevorderden

De basiscursus bestaat uit een reeks diverse modules, waarbij via zogeheten e-Learning de cursus volledig online kan worden gevolgd. De cursus voor professionals is een riante aanvulling op deze basiscursus. Daarin wordt vooral dieper ingegaan op de medicinale werking van terpenen en cannabinoïden op het endocannabinoïde-systeem (ECS) in het menselijk lichaam.

Gezien de rol die cannabis zal spelen in de toekomstige gezondheidszorg, is het cruciaal betere educatie te hebben voor artsen en andere gezondheidsprofessionals. [Foto: shutterstock/Per Bengtsson]

Zowel de basiscursus als de cursus voor gevorderden kan door iedereen – zonder vooropleiding – worden gevolgd. Op dit moment zijn we in gesprek met diverse Hoge Scholen en Universiteiten in Nederland en België, om aanvullend op de e-Learningmodules een examen te kunnen afleggen. Daarin we streven naar een landelijke dekking, zodat kandidaten niet ver hoeven te reizen om hun cursus te bezegelen met een certificaat. Medio mei 2018 zullen de diverse examendata en locaties openbaar worden gemaakt.

Lesstof

Hieronder zie je een beknopt overzicht van enkele hoofdmodules van de cursus. Elke hoofdmodule is opgebouwd uit maximaal 12 sub-modules zoals je hieronder kunt zien:

·       Geschiedenis

·       Vezelhennep

·       Plant Taxonomie (biologie)

·       Cannabinoïde-zuren

·       Cannabinoïden

·       Terpenen

·       Biosynthese

·       Endo Cannabinoïde Systeem (ECS)

·       Schimmels en toxinen

·       Wet- en regelgeving

·       Extractiemethoden

·       Olie en extracten

·       Toedieningsmogelijkheden

·       Medicinaal Gebruik

·       Cannabis en medicijnen

·       Biochemie en moleculaire celbiologie

·       Toxicologie en  Farmacokinetiek

Inschrijven en kosten

Het inschrijven voor de cursus Medicinale Cannabis kan tot en met 1 mei 2018, 12:00 uur. De kosten voor de cursus basiskennis Medicinale Cannabis bedragen 350 euro. De geavanceerde cursus voor professionals kost 650 euro en is inclusief de cursus basiskennis Medicinale Cannabis.

Na het behalen van je certificaat kun je aantoonbaar maken dat je over voldoende kennis beschikt met betrekking tot Medicinale Cannabis; en de werking van haar inhoudsstoffen op het menselijke lichaam. Alle certificaten worden geregistreerd in een centrale database zodat derden (zoals werkgevers, instanties en patiënten) de echtheid van dit certificaat kunnen controleren.

Inschrijven kan snel en vrijblijvend via https://e-learning.novaresearch.nl/

Aan de hand van de inschrijvingen worden de deelnemers landelijk op diverse locaties ingedeeld, zodat er altijd een examenlocatie voor je in de buurt is. Na inschrijving ontvang je per e-mail een bevestiging van je deelname met nadere informatie. Alvast veel plezier en succes met de cursus!

[Openingsfoto: shutterstock/Tethys Imaging LLC]