(advertenties)
(advertentie)
Het heeft even geduurd voordat Steven van Nova Research het rond kreeg, maar nu is het zo ver. In 2018 gaat Neerlands eerste officiële cursus ‘Medicinale Cannabis’ van start, inclusief examens. De opleiding is voor iedereen toegankelijk en belooft zelfs voor deskundigen geen makkie te worden.

Cursus ‘Medicinale Cannabis’

Na een lange tijd van voorbereiding en onderhandelingen met diverse commissies is het eindelijk zo ver, in 2018 gaat de allereerste opleiding Medicinale Cannabis van start! De cursus zal bestaan uit diverse door Nova Research ontwikkelde E-Learning modules – die eenvoudig en door iedereen online te volgen zijn. Er zullen zelfs periodieke examens voor worden afgenomen.

Binnenkort kun je op universitair niveau afstuderen op medicinale cannabis. [Foto: shutterstock/J.D.S]

De cursus is onderverdeeld in twee vakgebieden, namelijk een cursus ‘basiskennis Medicinale Cannabis’ en een gevorderde cursus voor medische professionals zoals (huis-)artsen, verpleegkundigen, specialisten en apothekers; die in de toekomst vaker medicinale cannabis zullen voorschrijven.

Vrij toegankelijk

Beide cursussen zijn voor iedereen – zonder vereiste vooropleiding – te volgen via zogenoemde E-Learning modules op het internet. Er is specifiek gekozen om deze cursus voor iedereen beschikbaar te stellen omdat we van mening zijn dat elk individu – ongeacht vooropleiding – zich kan specialiseren in een vakgebied die hem/haar vanuit de roots verbindt. Via de E-Learning module kan iedereen vanuit huis met alle gemak vanachter de computer deze cursus volgen.

Het curriculum bestaat uit meerdere modules waarbij daadwerkelijk alles over cannabis aan bod komt. Zoals de geschiedenis, de wetgeving, genetische- en biologische aspecten en natuurlijk vooral de medicinale aspecten zoals de werking van het lichaamseigen endocannabinoïdesysteem (ECS), de biosynthese van plantaardige cannabinoïden en de biochemie en moleculaire celbiologie.

Zowel de cursus basiskennis als de cursus voor professionals kan zelfs voor de cannabis-kenners onder ons als zeer pittig worden beschouwd; en is dus zowel voor beginners als meer deskundigen een interessante ontwikkeling. De eerste cursisten kunnen zich in januari 2018 aanmelden waarbij er in januari ook een introductiedag zal worden gehouden. Binnenkort volgt er meer informatie over deze unieke cursus.

[Openingsfoto: shutterstock/Per Bengtsson]