(advertenties)
(advertentie)
Na aanvankelijk nogal sceptisch te reageren ten aanzien van de medicinale kwaliteiten van cannabis, gooien steeds meer wetenschappers het roer om. De bekendste tv-arts van Amerika bijvoorbeeld, Dr. Sanjay Gupta verklaarde op CNN dat wiet wel degelijk een krachtig medicijn kan zijn nadat hij jarenlang marihuana verketterd had. En er komt ook simpelweg steeds meer bewijs van de heilzame werking van cannabis. Zoals dit bericht waarin neurowetenschapper Dr. Michelle Ross stelt dat iedereen kan profiteren van ‘vitaminewiet’ (dagelijks gebruik wietolie). “Cannabis is de sleutel naar een preventief medicijn”, waarmee je algehele gezondheid verbetert! In deze video vertelt ze hoe dat zo komt!

Cannabis beschermt je DNA

oiVolgens hersenexpert Ross moet eigenlijk iedereen aan de wiet, zo simpel is het. Dat voorkomt een hoop onnodig medicijngebruik dus. “Cannabis helpt om je DNA te beschermen tegen schade, dus het kan daadwerkelijk het verouderingsproces vertragen. Ik denk dat iedereen cannabisolie zou moeten gebruiken, je moet erover leren en er niet bang voor zijn.” Dr. Ross is een voormalige drugsonderzoeker voor het National Institute on Drug Abuse, die ‘van kant switchte’ en nu een overtuigd cannabislobbyist is.

Cannabis goed voor je hele gezondheid

In onderstaande podcast-video vertelt Dr. Ross dat ze zelf op dagelijkse basis ‘Rick Simpson-olie’ gebruikt (je kent Simpson wellicht van zijn beroemde documentaire ‘Run From The Cure’ over cannabis als kankermedicijn). Met dit oliegebruik wil ze endocannabinoïde homeostase bereiken. Endocannabinoïden zijn eigenlijk – simpel gezegd – de natuurlijke cannabis in je brein en ze spelen een belangrijke rol in je algehele gezondheid. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het reguleren van je hongergevoel, de controle van angsten, bloeddruk, botmassa, cel reproductie en de controle over je motoriek. Gebrekkige cannabinoïden-hoeveelheden zouden de onderliggende oorzaak van ontelbare gezondheidsproblemen kunnen zijn, die verholpen kunnen worden met cannabis.