(advertenties)
(advertentie)

Sofie Voncken uit België heeft epilepsie. Door dagelijks 2 x 10 druppels CBD-olie te nemen gaat het heel goed met haar. Maar dat is verboden. Door het verzet van haar ouders werd Sofie in België, maar ook daarbuiten, een beroemdheid. Bekijk hier het hele verhaal.

Heb je wel eens gehoord over Charlotte Figi? Dit is een meisje uit de VS met epilepsie dat enorm veel baat heeft bij CBD-olie. Toen haar succesverhaal in de media kwam, gingen steeds meer Amerikaanse staten overstag; zij legaliseerden medicinale wiet omdat het zo enorm goed werkt tegen epilepsie (en natuurlijk heel veel meer).

Sofie Voncken uit België is min of meer onze eigen, Europese Charlotte. Ook zij heeft epilepsie en ook zij heeft enorm veel baat bij CBD-olie. Alleen is CBD-olie illegaal in België. Alleen bepaalde vormen uit de apotheek zijn sinds kort legaal. Haar ouders hebben dan ook de nodige strijd geleverd om hun dochtertje van haar medicijn te voorzien. En niet alleen de ouders; veel Nederlanders en natuurlijk Belgen streden met hun mee.

LEES OOK: Man die Sofie Voncken redde moet 9 maanden de cel in

Wernard Bruining van Stichting Mediwiet reisde af naar België voor een uitgebreid interview met de ouders van Sofie, Jean-Pierre en Urszula. Bekijk hier hun hele verhaal en zie met eigen ogen hoe het met Sofie gaat.