(advertenties)
(advertentie)

Op haar 33-ste werd Elise Keller gediagnosticeerd met borstkanker.  Zoals zoveel mensen wierp dit bij haar twee vragen op: hoe kon ze borstkanker krijgen terwijl ze alles ‘goed’ deed? En vraag twee: wat nu? Tijdens haar zoektocht ontdekte ze medicinale wiet.

Elise leefde al gezond, sportte, at netjes haar groentes, rookte niet, en dronk geen alcohol. Op zoek naar antwoorden kwam ze erachter dat ze de geestelijke kant van haar gezondheid had verwaarloosd.

Tegen de pijn en misselijkheid van de behandelingen tegen de kanker, kreeg ze medicinale cannabis. Nieuwsgierig naar de werking ervan tegen zoveel verschillende ziektes en aandoeningen, ontdekte ze het endocannabinoïden-systeem. Keller dook er in en las alles dat ze maar kon vinden over cannabis. Ze ontdekte dat het endocannabinoïden-systeem maar één deel is van de puzzel, en dat het systeem een link is tussen de helende werking van de geest op het lichaam, en andersom.

Cannabis, concludeert Keller, is inderdaad een opstap-drug. Namelijk een opstap naar een beter begrip van de gehele gezondheid van lichaam én geest.