(advertenties)
(advertentie)

Onderzoekers van de beroemde Johns Hopkins University School of Medicine gaan 10.000 Amerikaanse cannabispatiënten gedurende minstens een jaar volgen. Ze doen dit vanaf het begin van hun gebruik van medicinale cannabis. De onderzoekers hopen om zo de werkzaamheid en effecten van cannabis beter te begrijpen.

Onderzoekers van de Johns Hopkins University School of Medicine gaan 10.000 medicinale cannabispatiënten in de VS langdurig volgen om de cannabisgeneeskunde beter te begrijpen. De studie wordt ondersteund door een subsidie van 10 miljoen dollar van het National Institute on Drug Abuse (NIDA) en heeft tot doel artsen over de werkzaamheid van medicinale cannabis te informeren.

Weinig kwalitatieve gegevens over cannabis

Ryan Vandrey is een van de oprichters van het Johns Hopkins Cannabis and Health Research Initiative en hoogleraar psychiatrie en gedragswetenschappen. Hij  zegt dat hoewel cannabis in de meeste Amerikaanse staten “als therapeutisch middel beschikbaar is, het ons aan kwaliteit ontbreekt in tegenstelling tot gegevens die we van andere medicijnen hebben.” 

Op de eigen website kondigt Johns Hopkins University School of Medicine aan dat het hoopt wat van de ‘rookwolken’ rondom medicinale cannabis weg te nemen met deze grootschalige studie…

In een persbericht stelt Vandrey: “Onze missie met dit onderzoek is om de gezondheidseffecten van therapeutisch cannabisgebruik te begrijpen. We hopen een aantal uitgangspunten te bieden om inzicht te krijgen in welke soorten producten wel of niet nuttig kunnen zijn en welke soorten producten riskanter kunnen zijn voor gebruik in bepaalde populaties of voor bepaalde therapeutische doeleinden.” 

Meerdere beoordelingen per patiënt

Johannes Thrul is universitair hoofddocent geestelijke gezondheid aan de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health en medewerker aan het project. Hij legde uit dat de onderzoekers de 10.000 patiënten volgen terwijl ze als nieuwe patiënten met medicinaal cannabisgebruik beginnen. Ze zullen gedurende een jaar of langer worden gevolgd.

“We volgen de patiënten met meerdere beoordelingen in de loop van hun eerste jaar. We beginnen met dichter bij elkaar gelegen beoordelingen aan het begin. Dit doen we omdat we veronderstellen dat, als mensen aan hun medicinale cannabisreis beginnen, ze waarschijnlijk verschillende producten proberen totdat ze de producten vinden die hen het beste met hun symptomen helpen”, verklaart Thrul.

LEES OP MEDIWIETSITE OOK:
https://www.mediwietsite.nl/7-vormen-van-medicinale-cannabis-en-hun-voor-en-nadelen/

[fotografie: Shutterstock]