(advertenties)
(advertentie)

Na bijna zeven jaar soebatten, discussiëren, regeltjesneuken, muggenziften en uitstellen is het dan eindelijk zover. Vandaag vrijdag 15 december 2023 gaat er voor het eerst in de vaderlandse geschiedenis en na 47 jaar (!) gedoogbeleid legale cannabis verkocht worden in de coffeeshop. Nou ja, in ieder geval vast in 19 shops in de steden Breda en Tilburg.

Historische dag en begin van einde gedoogbeleid

De NOS heeft als voorbeschouwing op deze toch gerust historisch te noemen stap een handige samenvatting gemaakt van het hoe & waarom van het langverwachte wietexperiment dat vandaag van start gaat.

In het filmpje leren we hoe het alweer zo ontzettend krom is gegroeid allemaal met die roemruchte achterdeur van de coffeeshops, we zien een blije exploitant Ed Pattché van coffeeshop Het Paradijs die staat te trappelen om legaal aanbod aan zijn klanten te verkopen, en we horen van legalisatievoorvechter en burgemeester van Breda Paul Depla nog eens waarom de wietproef een enorme stap vooruit is ten opzichte van het huidige, krakkemikkige en stokoude gedoogbeleid.

Maandag aanstaande vind je op CNNBS nog een testrapport van de eerste legale wiet van Nederland, waarna we het traditionele Jaaroverzicht erin gaan knallen. Kortom, één groot wietfeest mensen, gefeliciteerd!