(advertenties)
(advertentie)
Voor patiënten die zelfmedicatie met wiet willen proberen is het kiezen van de juiste medicinale wietsoort vaak moeilijk. Veel patiënten komen voor het eerst in een wereld van indica, sativa’s, Haze, Kush en ga zo maar door die ze absoluut niet kennen. Matt Mernagh helpt.

f76ffd_0c65bebf0c830d831a358a976b305b00Verschillende medicinale werking

Om het meeste uit een medicinale wietsoort te halen, moeten patiënten weten waar ze zichzelf mee behandelen. De verschillende beschikbare wietsoorten geven je ook verschillende effecten en sommige soorten zullen dan ook beter werken dan anderen. Maar behalve een keur aan weliswaar sterke aanwijzingen op basis van anekdotes weten we niet precies hoe specifieke wietsoorten bij verschillende aandoeningen en kwalen werken.

Experimenteren

In tegenstelling tot hoe sommigen, bepaalde medicinale wietsoorten bij patiënten aanprijzen, geeft elke wiet bij verschillende patiënten een ander effect. Het is dus een kwestie van uitproberen en experimenteren welke wietsoort de symptomen van de aandoening het beste verlicht.

1346087813-img_0153Ik ben heel terughoudend in het adviseren van een bepaalde wietsoort, want de ultieme factor van werkzaamheid is de kweker van de wiet, en de patiënt. Dat een wietsoort voor mij goed werkt, betekent niet automatisch dat het ook voor een ander werkt. Soms kan coffeeshoppersoneel met verstand van zaken, natuurlijk wel adviseren op basis van ervaringen van andere patiënten. Ik zou er mijn hand echter niet voor in het vuur steken dat dit advies ook verder gaat dan de wietsoorten die in de betreffende coffeeshop op het menu staan.

Kweekmethode

Rekening houdend met de subtiele nuances van het kweken van cannabis, zullen patiënten dus niet alleen moeten uitvinden welke wiet het beste voor hun werkt, maar ook welke productiemethode het beste werkt. Dat laatste is in Nederland helaas erg moeilijk te achterhalen, gezien de illegaliteit van de ‘achterdeur’ van jullie coffeeshops. Desalniettemin is kennis macht.

Witte wietsoorten werken bij mijzelf erg goed voor mijn fibromyalgie omdat ze mijn pijn verlichten, zonder me slaperig te maken. Ik ben er niet zeker van of er iets extra speciaals in deze witte soorten zit, of dat ik gewoon een plezierig placebo effect ervaar. Hoe dan ook zij, het maakt eigenlijk niet uit omdat ik uiteindelijk toch de verlichting krijg die ik nodig heb.

Have a great day! Matt Mernagh