(advertenties)
(advertentie)
Nadat de Ierse muzikant Kenny Tynan in 2015, tijdens een optreden, een epileptische aanval krijgt, wordt bij hem kanker geconstateerd. Na een hersenscan treffen artsen een tumor aan. Kenny is vastberaden om geen chemotherapie en bestraling te ondergaan. Hij heeft namelijk niet zo lang geleden gezien hoe die behandeling zijn (inmiddels overleden) moeder alleen maar zieker maakte. Kenny kiest voor medicinale cannabis. Echter dreigt hij daar nu voor vervolgd te worden.

We schrijven op Mediwietsite.nl wel vaker over Ierland. En de laatste tijd waren dat best wel positieve berichten. Zoals dit artikel over een aanstaand cannabismedicijn tegen epilepsie. En dit blije bericht over het vergoeden van medicinale cannabis voor een Iers meisje van 8 jaar. Kenny is helaas minder fortuinlijk.

Olie uit Spanje

Kenny reist af naar Spanje, om zijn tumor in een kliniek te laten behandelen met cannabisolie. Door middel van crowdfunding kan hij daar een even verblijven. Al snel stoppen de epileptische aanvallen en Kenny knapt op.

Eenmaal terug in Ierland laat hij een scan doen. De artsen zijn verbaasd: de tumor is stabiel. Met dit succes op zak stuurt Kenny aan op een recept voor mediwiet, maar de artsen en overheid willen hem dat niet geven.

Vervolgens gaat het bij de Ierse douane pas echt mis. Zij onderscheppen Kenny z’n olie uit Spanje waardoor hij nu mogelijk wordt vervolgd. Maar nog erger: zonder olie zal de tumor weer gaan groeien en heeft hij niet lang meer te leven.

Bekijk hier het schrijnende verhaal van een man die ondanks alles positief probeert te blijven.