(advertenties)
(advertentie)
Victoria Zavala is een 36 jarige moeder uit Lancaster California, USA. Waarschijnlijk had ze het al veel langer maar in 2006 werd bij haar de ziekte van lupus en de degeneratieve ziekte van disc ontdekt. Een auto-immuunziekte waarbij de afweer zich tegen de eigen cellen keert en een pijnlijke ziekte waarbij tussenwervelschijven steeds verder afbreken. Victoria onderging veel behandelingen en een bataljon aan pillen. Door een rugblessure en de steroïden en prednison die ze daarvoor voorgeschreven kreeg, werd ze zwaarlijvig. Maar omdat het na een bypass operatie wat beter met heer ging, hield ze vol en 18 maanden later werd ze zwanger.
Toen haar dochter drie maanden oud was, kon ze door de medicatie die ze kreeg, geen borstvoeding meer geven. Ze werd erg ziek, en de artsen wisten niet wat er aan de hand was. Eerst dachten ze aan coeliakie, vervolgens de ziekte van Wilson en toen een maagzweer. Alle medicatie tegen deze verkeerde diagnoses jaagde Victoria Zavala bijna de dood in. Totdat haar moeder op een dag vroeg wat ze dan vóór de geboorte van haar dochter gebruikte. In die periode ging het namelijk een stuk beter met Victoria. Het kostte haar moeite maar uiteindelijk gaf ze toe dat ze toen medicinale cannabis gebruikte.
Victoria nam een wijs besluit en vertelde haar arts dat ze weer medicinale wiet wilde proberen. Haar arts stemde hiermee in en na een ontgifting met hennepzaad en hennepmelk begon ze aan de medicinale wiet. De wiet verzachte de pijn en tegenwoordig voelt Victoria zich stukken beter zonder de giftige pillen, steroïden en hormonen in te hoeven nemen. Volgens Victoria gaat leven met zulke ziektes om meer dan het lichaam alleen maar ook de geest. Medicinale wiet gaf Victoria weer de kracht en de wil om te leven.