(advertenties)
(advertentie)
Het is niet altijd wietgeur en zonneschijn in het leven van een wietplantje. Hope en haar zussen hebben aardig wat regen te verduren gehad, maar zijn desondanks stug door blijven groeien. Zo veel, dat er ruimte gemaakt moest worden zodat ze elkaar niet omstootten.

Flinke groei

12 juli 2017 – Wat hebben we het naar onze zin in onze nieuwe potten en wat hebben we een zee van ruimte. Eindelijk kunnen we onze wortelen weer zover strekken als we willen. De verse potgrond is verrukkelijk en de extra voeding doet ons echt goed. Het enige wat ik me afvraag is waar in hemelsnaam die warme, droge zomer gebleven is? We hebben het allesbehalve warm, het lijkt wel alsof het aan één stuk door regent en de zon een aantal weken vakantie genomen heeft. Desalniettemin ben ik blij dat we al veel zon en warmte hebben gehad aangezien ons dat heel goed gedaan heeft de afgelopen periode.

De dames groeien ondanks de regen lekker door…

Aangezien het woensdags opmeet-dag is, stond onze verzorger weer klaar met de duimstok. Toch altijd een spannend moment. Niet alleen voor ons, maar ook voor hem. Ik zie ook wel dat we behoorlijk aan het groeien zijn, zowel in de lengte als in de breedte, maar zie ook dat Duck en Durga enigszins achterblijven. Misschien dat ze letterlijk overschaduwd worden door ons. Nou ja, eerst maar eens de meetresultaten bekijken.

De absolute winnaar is Dew, op de voet gevolgd door Skunk. Het scheelt maar 1 cm. Procentueel gezien zou het klassement er anders uitzien, maar omdat we allemaal tegelijkertijd als zaadje ontkiemd zijn, zijn de absolute getallen een betere weergave van de werkelijkheid. Uiteindelijk gaat het er toch om wie het meeste gewicht en de beste kwaliteit toppen produceert. En als we samen in de mix een mooi resultaat boeken, zullen er enkel lachende gezichten te zien zijn en hopelijk een hoop gezondere mensen.

Natte dagen

14 juli 2017 – Belachelijk! Waar kwam al dat water in de afgelopen dagen toch vandaan? Het was net of de tuinslang op ons gericht werd en de kraan niet meer dicht kon. Ik weet dat de natuur doet waar ze zin in heeft, tenslotte ben ikzelf ook onderdeel van de natuur en doe ik ook min of meer wat ik wil en laat me maar een klein beetje sturen, maar toch. Bladeren zeiknat, grond doorweekt, de afvoergaten draaien overuren en onze verzorger staat er een beetje mistroostig bij te kijken.

Hij zou ook veel liever in de zon liggen dan dat hij moet zoeken naar een zuidwester. Er is een gezegde dat er na regen zonneschijn komt en daar houden mijn zussen en ik ons maar aan vast. Sterker nog, als het allemaal in verhouding staat tot elkaar, krijgen we binnenkort een partij mooi weer dat de mussen van het dak vallen. Of, zoals Acda en De Munnik ooit bezongen: “Het regent zonnestralen.” Van mij mag het dan een hoosbui worden die wekenlang aanhoudt. Ik teken ervoor!

Groei en zonnestralen

17 juli 2017 – Qua weerbeeld is het de afgelopen dagen gunstig geweest. Veel zon, stijgende temperaturen en weinig regen, met een belofte dat het de aankomende dagen nog warmer gaat worden. Heerlijk! Wat wel een beetje jammer is dat er na zonneschijn dus blijkbaar ook weer regen komt. Woensdag schijnt het noodweer te worden, al hebben ze het vaker bij het verkeerde eind gehad.

De goede zorg zal binnenkort haar vruchten afwerpen. Aan de plant zien we al enkele voortekenen van de bloeiperiode.

Vandaag is ook de dag dat twee van mijn zussen, die een beetje achterbleven, een nieuwe plek in de tuin hebben gekregen zodat ze nog meer zon konden opvangen zonder daarbij gehinderd te worden door de bladeren van mij en mijn zussen. We drukten elkaar bijna weg zo groot als we geworden zijn.  Dew komt al bijna boven het dak uit en misschien gaat ze hierdoor meer in de breedte groeien. We gaan het beleven. In ieder geval is het prettig om meer ruimte te hebben. Meer ruimte staat gelijk aan meer licht, meer wind, meer flexibiliteit en meer groei. Ondanks dat we nu niet meer knus bij elkaar staan, is het nog steeds heerlijk toeven hier.

De meiden hebben tegenwoordig wat meer ruimte nodig

Geduld

19 juli 2017 – Meten is weten en bovendien worden er weer kiekjes gemaakt voor in het familiealbum.  Kijk maar naar de cijfers. Die liegen niet! Bovendien is het vandaag bijzonder prettig weer. Lekker warm, niet continu de volle zon, maar ook af en toe wat wolken en een briesje waar we blij van worden.

Frisian Dew en Skunk zijn de absolute koplopers, gevolgd door Hope.

Zoals verwacht heeft Dew het weer uitzonderlijk goed gedaan. In één week tijd toch weer 25 cm in de lengte gegroeid, maar ook in de breedte is ze veel voller geworden. Geen van ons allen heeft reden tot klagen. We zijn nu allemaal door de 1 meter barrière heen en zijn allemaal tussen de 13 en 25 cm  gegroeid. Het mooie is dat we er nog lang niet zijn en doorgaan met groeien.

Ik kan niet wachten tot we in de bloeifase komen en al onze energie in de toppen kunnen steken. Geduld is niet een van mijn beste eigenschappen. Over twee weken weten we weer meer en wellicht moet er dan een groothoeklens gebruikt worden om ons in zijn geheel op de foto te zetten. We gaan in elk geval goed ons best doen.