(advertenties)
(advertentie)
De Britse actrice Pam St. Clements geeft toe dagelijks cannabis te gebruiken tegen de pijn en ongemakken die ze ervaart door haar reumatische aandoening. Dit nadat ze de geneeskracht van wiet ontdekte tijdens een Britse TV-serie over cannabis in Amerika. Pam is zo onder de indruk van mediwiet dat ze zich nu ook openlijk inzet voor legalisatie in de UK.

Cannabis voor St. Clements

Voormalig Eastenders-actrice Pam St. Clements roept op tot de legalisering van mediwiet in het Verenigd Koninkrijk en heeft toegegeven zelf dagelijks cannabis te gebruiken.

De 75-jarige die een kwart eeuw Pat Butcher speelde in de Engelstalige soapserie lijdt aan polymyalgia rheumatica, een reumatische aandoening met pijn, stijfheid en ontstekingen rond de schouders, nek en bekken tot gevolg.  De dame zegt nu dagelijks cannabisolie te gebruiken tegen de pijn en kwalen van deze ziekte.

Wiet op TV

De actrice verscheen recentelijk in de Britse ITV docu-serie Gone To Pot: American Road Trip. Een driedelige serie waarin vijf bekende Britten tijdens een Amerikaanse roadtrip leren over cannabis en ontdekken of het gelegaliseerd zou moeten worden.

Pam is één van de populairste deelnemers aan de serie en kijkers kregen geen genoeg van de scènes waarin de vrouw wiet rookt met nonnen en aan een bong [waterpijp, red.] lurkt.

Sinds de serie prijst Pam mediwiet en zegt dat producten met cannabidiol (CBD) haar leven hebben gerevolutioneerd. ‘Deze CBD-olie heeft m’n leven veranderd. Ik heb geen pijn meer, m’n gewrichten zijn niet meer stijf, ik slaap beter, spring bijna uit bed en loop langere afstanden – dingen waar ik zes weken geleden niet over durfde te dromen’, zei Pam tegen de Sunday Mirror.

Volgens Pam heeft de TV-show haar leven voorgoed veranderd: ‘Gone To Pot heeft m’n leven veranderd omdat ik naar Amerika ging om te leren over de legalisering van cannabis in verschillende staten, maar ik ontdekte ook CBD; en ik moet zeggen het is absoluut geweldig. Ik had geen idee dat cannabis zo’n complexe plant was met deze medische toepassingen.’

Onderzoek

De Britse acteerlegende is niet bepaald fan van de psychoactieve effecten van cannabis, veroorzaakt door delta-9-tetrahydrocannabinol (THC), maar is wel enorm onder de indruk van haar helende eigenschappen. Ze roept daarom op haast te maken met onderzoek naar cannabis, om dit aan politici te kunnen presenteren. ‘De Oxford Universiteit doet onderzoek naar de geneeskracht van cannabis en we zouden vaart moeten zetten achter meer onderzoek. Dan kunnen we het naar de politici gooien in de hoop dat ze het legaliseren’, zegt de vrouw.

[Beeld: ITV]