(advertenties)
(advertentie)

Jessica heeft endometriose. Dat is een chronische aandoening die voor heftige menstruatiekrampen zorgt. In deze video spreekt Jessica haar verbazing uit na het proberen van CBD; een werkzaam bestanddeel in cannabis. Resultaat: de pijn is nagenoeg weg! Hoor hier haar hele verhaal.

Endometriose is een aandoening die zich vooral uit in hevige menstruatieklachten. Deze klachten komen voort uit weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies (endometrium) dat buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit weefsel kan onder meer voorkomen op het buikvlies en in de onderbuik. En daar zorgt het voor chronische ontstekingen met een scala van klachten, zoals vooral krampen tijdens de menstruatie.

Als endometriose bijvoorbeeld op de darmwand zit kan het darmproblemen geven en pijn bij het ontlasten. De chronische ontsteking zorgt vaak ook voor verminderde vruchtbaarheid, wat overigens ook kan komen door vergroeiingen en verklevingen van eileiders en eierstokken.

Lees hier meer over wat cannabis kan doen tegen endometiose en bekijk de video om te horen hoe blij iemand is met het resultaat.