(advertenties)
(advertentie)
Mitsz kweekt thuis zijn eigen medicijn. Hij gebruikt cannabis voor verschillende aandoeningen en heeft dus ook een verscheidenheid aan medicinale wietsoorten in zijn kast. Ondanks een geval van meeldauw in z’n kweekruimte heeft Mitsz de tijd genomen om uitgebreid uit te leggen wát hij heeft staan. Daarnaast vertelt hij waar hij die verschillende strains voor gebruikt.

Rumoerige week

De gemoederen lopen hoog op in cannabisland. De verzekeraars stoppen met vergoeden en ik begin me serieuze zorgen te maken over het lot van vele patiënten op de korte termijn. Op 1 januari zijn we met z’n allen de klos en dat rijmt niet met de recente ontwikkelingen in de rest van de wereld. Om die reden ben ik onlangs met een select clubje wijze mannen bijeen gekomen om te overleggen. Dit verhaal krijgt uiteraard nog een staartje, want de lijst gedupeerden is domweg te lang.

In de tussentijd zit ik hier met een beste bult “losse eindjes” waar ik graag vanaf wil. In het bloeihok heb ik last van een gevalletje meeldauw; vlak voor het oogsten van een paar testplanten. Er staan er nog maar 4 in en die moeten worden geoogst alvorens grondig schoon schip te gaan maken. Dit is noodzakelijk want ik heb maar weinig ruimte. Want wat hebben we nu precies in huis en wat gaan we er mee doen?

AMC-plant

Cheese, de bekende AMC-plant

Een Cheese moeder van Big Buddha Seeds. Ze is bekend van een eerder stuk op Mediwietsite en voorlopig mag ze blijven staan. Ik snijd er straks weer een paar stekken af en die geven we nog één ronde de kans. Ze helpt me overdag goed met de pijn maar is wat afleidend. De high is sterk en is me niet helder genoeg. ’s Avonds is het goed te doen en om die reden mag ze nog een keer laten zien wat ze kan. Dat is wel weer leuk aan deze Skunk feno. Overdag is het redelijk vol te houden en als ik ’s avond moe word, val ik er prima op in slaap. De laatste 2 weken vielen me zonder meer mee.

BBC

Het is een fenotype van Chocolate Rain. Een kruising tussen Cocoa Kush en Chocolope. Ik heb deze plant zo genoemd om een logische reden. Door de Blueberry-oorsprong van de Cocoa Kush, heeft deze plant een waanzinnige bessengeur. Nu vind ik het aroma van een goed medicijn ondergeschikt aan het effect er van, laten we eerlijk zijn; we zeuren ook niet over de smaak van reguliere medicatie. Maar voor deze plant maak ik een uitzondering.

Na een goede 8 weken rijpen komt de verleidelijke chocoladegeur vrij en is het aromatische feest compleet. Ze is dé allrounder in m’n huidige Green Team. Ze is rustig en helder, helpt me prima met de pijn en buffert mijn autistische klachten en ADHD zoals geen andere plant tot op heden heeft gedaan. Ik houd overzicht en val er niet van in slaap.

Het is een beetje een zeurkous als het gaat om de voeding want ik had direct te maken met een stikstof overschot. Deze gevoeligheid wordt minder in de bloei, maar het blijft een lastige tante als het daar om gaat. Krijg je het echter goed, blijkt het een zeer dankbare plant en worden je inspanningen na ongeveer negen weken rijkelijk beloond met een beste bos medicinale droogbloemen. Deze dame is uit regulier zaad en als je de moeite neemt om te snuffelen in de genenpoel die deze soort biedt, ga je zeker iets goeds vinden voor in je medicijnkast. Eskobar seeds heeft tegenwoordig ook een gefeminiseerde versie en die kan ik jullie dus van harte aanbevelen.

Sour Tangie

Een Sour Diesel x Tangie-kruising van DNA Seeds. Deze plant heb ik gekozen om m’n winterdepressies te bestrijden en een eerste test bleek hoopgevend. Een vrolijke, elegante, echter zeer sterke en energieke tante die me goed aan de praat houdt. Het valt me op dat ik toch steeds weer in de sour-hoek terecht kom en ik zal om die reden een volgende ronde eens gaan kijken of ik een mooie Sour Diesel moeder kan vinden. Deze Sour Tangie is dus een sativa dominante hybride, met slechts een klein restje indica in het medicinale effect.

Wat me opviel, is dat het met mijn rugpijn ook ontzettend meeviel. En die verzachtende werking had ik in eerste instantie niet verwacht van deze plant. Ze staat er dus om mijn depressieve stemmingen te verhelpen. Aangezien die mentale dalen bij tijd en wijle behoorlijk diep zijn is ze toch een serieuze toevoeging aan mijn medicijnkast. Nooit meer anti-depressiva voor Mitsz, want wat ben ik blij dat ik daar van af ben. De komende week zal ik 1 van haar kinderen gaan oogsten. En in de weken daarna zal ik jullie bedienen met een uitgebreid testverslag.

 

Rechts zie je Mitsz z’n White Widow in actie.

 

Een man in mijn leven

Een White Widow kerel van Kera Seeds en die staat er niet voor niets. Het kiezen van mannen is een crime en kan slechts proefondervindelijk worden gedaan. Ze produceren immers geen hars en je moet dus maar afwachten wat voor vlees je in de kuip hebt.

Met deze reguliere versie van Kera Seeds heb ik tot op heden zeer goede ervaringen, dus was ik eerder geneigd de gok te nemen. Ik heb hem gekozen uit ruim 30 zaden om ermee te gaan kruisen. Hij had ronduit de beste bouw dus was het een logische keuze. Of dit uiterlijke schijn is moet nog blijken maar ik denk het niet.

Hindu Kush

Deze soort komt van Sensi Seeds. In ons kleine ADHD-huishouden is het soms ietwat aan de chaotische kant. Dan moet er even orde op zaken worden gesteld. Zowel mijn huisgenoot als ikzelf reageren bijzonder prettig op deze pure indica. Tien zaden gingen op 16 oktober ter aarde en we hebben een winnaar overgehouden, een man. Een prachtige, korte, stevig gebouwde plant met donkergroen blad. Gelukkig had ik er van hetzelfde fenotype nog een dame bij ook, dus dat is iets wat zal gaan lukken. Het is de bedoeling om de twee aan elkaar uit te huwelijken in de hoop er mooi nageslacht tussen te vinden.

De Hindu Kush plantjes toen ze net in de groei stonden.

Voor mij lijkt deze soort een prima vervanger voor de Ritalin, dat bijna mijn ondergang is geweest. Het is dus een zéér welkome toevoeging aan de kast. Bovendien heb ik stoute plannen om deze soort in te gaan zetten voor twee andere kruisingen. Ik heb er hoge verwachtingen van en we hebben ook nog eens iets leuks te doen. De komende maanden zal ik regelmatig verslag doen van dit proces.

Super Lemon Haze

Vooraan staat nog een kleine Super Lemon Haze. Een wolf in schaapskleren, want wat is die plant sterk. Ze staat er vanwege het hoge gehalte aan limoneen dat deze soort produceert. Limoneen is van de terpenen – aromatische stoffen – uit cannabis  De nabije toekomst zal uitwijzen of dit de juiste keuze is geweest. Het onderzoek naar de positieve invloed van limoneen op het genezen van diverse welvaartsziektes – waaronder kanker – geeft me een goede reden om met dit plantje door te gaan. Hier vind je meer informatie over het bewuste terpeen.

Een fijne dag en tot de volgende keer, groetjes van Mitsz