(advertenties)
Lees ook
(advertentie)
Mitsz van der Kamp is een uniek exemplaar. Hij behandelt zijn autistische stoornis en lichamelijke klachten – als gevolg van zijn professionele en medische carrière – met zelf gekweekte cannabis, waarvan de kweek door lokale wetshandhavers door de vingers wordt gezien.

Onlangs werd ik door de redactie benaderd, of ik misschien een kleine wekelijkse bijdrage zou willen leveren aan het reilen en zeilen van deze website over het medicinaal gebruik van cannabis. Ik besloot er geen gras over te laten groeien, dus… Stel ik me eerst maar even voor.

Mijn naam is Mitsz. Ik ben 49 jaar, weduwnaar en woon samen met mijn zoon van 21. Ik ben altijd werkzaam geweest als kok. Thans ben ik actief in de hengelsport als productontwikkelaar van karpervoer, hoewel die toekomst nu ook onduidelijk is.

Patiënt

Het –onvermijdelijk- medisch dossier is ongeveer net zo lang als m’n CV. Vanaf m’n 18e levensjaar liep ik deuren plat bij specialisten, psychiaters, apotheken, harddrug-dealers en kroegen. In het hoofd woont een autistische stoornis. Asperger syndroom. Daar valt inmiddels goed mee te leven, maar ik heb er wel een levercirrose aan overgehouden. Dat houdt in, dat ik bijna geen enkel medicijn uit de reguliere industrie nog kan slikken.

Sinds 2009 gebruik ik namelijk cannabis voor zo’n 90% van mijn medische klachten en dat verloopt prima. De medicijnkast is leeg.

Voorts heb ik een vergroeiing in de onderrug, die bovendien onderhevig is aan slijtage, als gevolg van te veel en te lang staand werken. Dit heeft hevige pijnen tot gevolg en die zijn zonder medicatie niet te verdragen. Ik draag nog altijd een capsule morfine met me mee, voor het geval dat. Maar die komt er voorlopig niet meer uit. Ik zie ‘m maar als een trofee. Want wat is het geval? Sinds 2009 gebruik ik namelijk cannabis voor zo’n 90% van mijn medische klachten en dat verloopt prima. De medicijnkast is leeg.

Eigen mediwiet

Zo’n lege medicijnkast krijg je in Nederland echter niet zo maar. De wiet wordt me niet vergoed en de spreekwoordelijke hordes die ik heb moeten nemen waren fiks. Geruimd worden is bijvoorbeeld geen pretje. Toen ze voor de eerste keer voor m’n deur stonden met een hele horde agenten, schrok ik me het apezuur natuurlijk. De hele juridische afwikkeling, gaat je ook niet in de koude kleren zitten en dan nog eens door het leven moeten zonder apparatuur om verder te gaan. Nee… het is tot op heden niet alleen maar feest geweest in huize van der Kamp als het gaat om het kweken, maar de laatste keer schudden meneer agent en ik elkaar zowaar de hand.

Mijn oude “lampenhandeltje” hangt er nog en we kunnen dus gewoon door! Hoe dat allemaal verlopen is vertel ik jullie de komende tijd. Bovendien zal ik laten zien hoe ik het allemaal doe met het aarde mengen, zaaien, stekjes maken en zo meer. Het hele kweekgebeuren, maar ook de omgang met de wet, vrienden en bekenden, medicatie maken, medicatie testen, soorten, moederplantjes, m’n komend verduister-avontuur, zaden maken, tuinkabouters, het “om de tuin leiden” en de liefde voor mijn huisdieren (en chocola).

Mitsz gaat water geven.

Tot de volgende keer.