(advertenties)
(advertentie)
Volgens artsen was Lynn Cameron terminaal en volledig uitbehandeld. De 48-jarige Schotse weigerde dit te accepteren en ging op zoek naar alternatieve behandelingen voor haar hersentumor. Via een vriend maakte ze kennis met wietolie, wat achteraf haar redding bleek te zijn.

Hersentumor genezen

Een uitbehandelde kankerpatiënte meent haar ongeneeslijke hersentumor met cannabisolie te hebben genezen. Lynn Cameron had volgens artsen nog maar 6 tot 18 maanden te leven en zij stortte volledig in nadat chemotherapie en bestraling het niet voor elkaar kregen de dodelijke tumor te laten slinken.

De 48-jarige vrouw begon uit pure wanhoop alternatieve geneesmiddelen en diëten te onderzoeken. Op aanraden van een vriend probeerde ze wietolie en tot haar grote verbazing onthulden latere scans dat de kanker erdoor verdween.

Lynn bleek na een plotselinge epileptische aanval, een ongeneeslijke hersentumor te hebben. [Foto: Facebook]

De Schotse zegt tegen Daily Record: ‘Ik kon moeilijk geloven dat het zo’n vergevorderde hersentumor kon genezen, maar uit elke scan erna bleek vooruitgang. Artsen zeiden me dat de chemotherapie en bestraling geen verschil maakten, dus wist ik dat het de cannabis moest zijn. Bij de zesde MRI na de wietolie bleek de kanker namelijk verdwenen.’

Terminaal

Na een plotselinge epileptische aanval in november 2013 werd Lynn met spoed opgenomen in het Southern General Hospital in Glasgow. Een MRI-scan wees namelijk uit dat haar aanval veroorzaakt werd door een hersentumor.

Op 16 december dat jaar zou de tumor operatief worden verwijderd. Helaas bleek een week later dat de artsen niet de hele massa hadden kunnen weghalen. Op dit punt was de kanker vergevorderd (stadium IV) en was de vrouw terminaal.

Wietolie tegen kanker

Vanaf dat moment ging de Schotse op zoek naar alternatieve en natuurlijke behandelingen. Ze probeerde onder meer een alkaline dieet en stopte met de consumptie van verwerkt voedsel en suikers. Toen ze voor het eerst over wietolie las was ze sceptisch dat het zo’n vergevorderde tumor kon genezen.

Met wietolie wist de vrouw haar onbehandelbare tumor tóch te genezen. [Foto: Facebook]

Echter dacht ze, nadat verschillende chemotherapieën en bestralingsbehandelingen faalden, ‘ik doe eens gek en probeer het gewoon!’ Ze begon cannabisextracten onder de tong te nemen, zodat de werkzame stoffen direct in haar bloedbaan konden worden opgenomen.

Genezing

Het wietolie-gebruik hield ze in eerste instantie verborgen voor de artsen, maar toen ze schoon werd verklaard onthulde ze haar ‘geheime behandeling.’ De artsen wilden er echter niets van weten, zegt Lynn, ‘waarschijnlijk hebben ze nooit geleerd over cannabis op de medische school.’

Nu, bijna vier jaar na de diagnose, is Lynn gezond en nog steeds in remissie. Om ook anderen te overtuigen van de geneeskracht van cannabis zet ze zich in voor de nieuwe campagne-groep Medical Cannabis Reform Scotland, welke zich inzet voor het hervormen van huidige verbodswetten rond het gebruik van medicinale cannabis.

Cannabis tegen kanker

Lynn is een van de vele duizenden patiënten die cannabis gebruiken in de strijd tegen kanker. In veel gevallen verzacht het gebruik van wiet(-olie) de bijwerkingen die reguliere behandelingen met zich meebrengen. Zo gebruikt zelfs de wereldberoemde actrice Olivia Newton-John wietolie in combinatie met haar farmaceutische anti-kankertherapie.

Vaak blijkt achteraf dat cannabisolie bijdraagt aan het verbeteren van de levenskwaliteit én overlevingskans van kankerpatiënten. Diverse studies bewijzen dan ook in laboratoria of dierlijke modellen de potentiële tumorremmende eigenschap van cannabinoïden – de werkzame stoffen uit wiet.

[Openingsfoto: shutterstock/sfam_photo]