(advertenties)
(advertentie)

Het verhaal van Jimmy McShane is – ondanks zijn overlijden in 2016 – miraculeus te noemen; sinds 1999 had hij prostaatkanker.  Na de reguliere behandelingen met onder meer 37 bestralingen kwam de kanker terug. Na een val in kwam hij in het ziekenhuis waar een MRI scan aantoonde aan dat McShane niet alleen prostaatkanker maar ook een hersentumor had. Jimmy werd in het ziekenhuis opgenomen waar ze tot overmaat van ramp ook longkanker ontdekten.

Om de prostaatkanker te bestrijden nam McShane ondertussen echter al wietolie (RSO). En dat zorgde ervoor dat de artsen op enig moment ontdekten dat zijn PSA (een test die kanker aangeeft) van 156 naar 40 gedaald was. De artsen klopten zichzelf op de borst maar het was niet de chemotherapie die geholpen had maar een zeer sterke wietolie met veel THC erin. Een biopsie later was van de kanker niets meer te zien.

McShane spendeerde zijn laatste jaren dankzij de wietolie, in goede gezondheid als voorvechter voor legale medicinale cannabis maar overleed in 2016 uiteindelijk toch aan de gevolgen van kanker.