(advertenties)
(advertentie)
Sint Bernard Bella heeft heupdysplasie, een genetische afwijking waardoor ze moeite heeft met staan en lopen. Farmaceutische medicijnen maakten haar suf en gaven haar maagzuur, waardoor haar levenskwaliteit achteruit ging. Na haar echter een aantal maanden met zelfgemaakte wietolie te behandelen, is Bella weer helemaal de oude.

Via Facebook krijgt Mediwietsite regelmatig vragen en verhalen binnen over het gebruik van wietolie tegen verschillende ziekten. Meer dan eens zitten daar hoopgevende verhalen bij, die we jullie niet kunnen onthouden. Zoals deze van de baasjes van Bella, een Sint Bernard met heupdysplasie. Op de vraag of we dit verhaal mochten publiceren hoorden wij: ‘Dat mag heel zeker op jullie site gezet worden! Hoe meer mensen we door dit verhaal het medicijn en de wonderen die deze plant ons brengt laten kennen, hoe beter.’ Dus vertellen de baasjes van Bella:

Wietolie redt gehandicapte Bella

Na 5 maanden wietolie te geven – met zowel THC als CBD – is onze Sint Bernard Bella van 4,5 jaar oud weer helemaal de oude, net of ze terug een puppy is. Ze ligt de hele dag door met onze andere hond Amy te spelen en daagt haar zelfs de hele tijd uit om mee te spelen. Voorheen kon ze amper nog rechtstaan van de pijn, haar hele achterkant trilde dan van de inspanning. Nu straat ze weer normaal recht en gaat ze zelfs weer mee wandelen met de andere honden.

Het zijn juist de kritische mensen die me veroordeelden, die me nu de kop afzagen met vragen over de wietolie.

Ze krijgt niks meer van antibiotica, pijnstillers, ontstekingsremmers of andere farmaceutische rommel – enkel nog de olie. Met dagelijks vijf druppeltjes onder de tong voor het slapen gaan kan ze weer de hele nacht haar plas ophouden. Voordat ik de olie gaf moest ik minimaal drie keer per nacht opstaan om met haar naar buiten te gaan zodat ze haar plasjes kon doen. Nu slaapt ze lekker rustig door, zonder dat ze de hele nacht ligt te woelen en draaien van de pijn. Want ze lag hiervoor geen 10 minuten stil.

Heupdysplasie

De klachten van onze Sint Bernard zijn helaas genetisch bepaald. Deze worden door de ouders doorgegeven op de pups. De medische naam voor deze klachten is heupdysplasie, oftwel HD. Door deze klachten heeft de hond moeite om recht te staan en te lopen. Hiervoor worden dan pijnstillers als tramadol en metacam voorgeschreven. Maar omdat deze producten ook de maag aantasten, de lever en de nieren – kreeg onze Bella ook de maagbeschermer Pantomed voorgeschreven.

Bella is nu 4,5 jaar en kreeg die medicijnen na haar eerste jaar. Meestal wordt dan ook de eerste scan van de heupen gemaakt en vastgesteld in welke graad de HD aanwezig is. De ontwikkeling van de ziekte kan namelijk niet gestopt worden. Het wordt enkel erger als het niet behandeld wordt met zware ontstekingsremmers en pijnstillers.

Kreupel ondanks farmaceutica

Zelfs met de medicatie was arme Bella ruim drie jaar kreupel, mee wandelen ging al niet meer. De grote hond moest zelfs ondersteund worden met een speciaal tuigje zodat ze haar plasje kon doen. Ze had maagzuur, oprispingen en stond te trillen op haar benen.

Hele dagen bracht Bella versuft door, door de heftige medicatie die zij nam tegen de pijn.

Bella, die nog midden in het leven zou moeten staan als jonge hond, lag dagenlang versuft op haar matras door de zware medicatie. Wij waren de wanhoop nabij en dachten zelfs aan haar in te laten slapen. Als allerlaatste optie besloten we met de medicijnen te stoppen en Bella cannabisolie te geven.

Eigen wietolie redt Bella

Op advies van een vriend hebben we daarom van zelfgekweekte plantes, die van de zomer in mijn tuin stonden, wietolie gemaakt. Die nemen de hond (en ikzelf) nu dik vijf maanden, maar we zagen het duidelijke verschil al na een paar dagen! We begonnen met één druppel onder de tong en zitten nu beide aan vijf druppels onder de tong. Ze is een compleet andere hond. Ze kan en doet nu dingen die ze, voor ze het plantaardige medicijn nam, niet eens kon.

Ze gaat nu zelfs voor het eerst in drie jaar terug mee met de grote wandeling van 6km met onze andere honden. Ze springt vanzelf in het busje als we met haar naar de dierenarts gaan of haar meenemen naar stad; allemaal heel gewone dingen die ze voor de cannabisolie niet kon. Ze krijgt nu bovendien niks meer van de chemische troep, enkel nog de wietolie.

Taboe doorbreken

De maagzuur-oprispingen die ze kreeg door die chemische troep zijn volledig verdwenen, het trillen in haar benen compleet weg. Mijn vrouw kan het nog altijd niet geloven! Het gebruik van wietolie is hier in dit kutland (België) nog altijd een groot taboe en strafbaar. Vooral bij huisdieren is het een groot taboe.

Ik heb het al te horen gekregen, dat het niet goed zou zijn dat ik het voor mijn hond gebruik. Maar als ik die mensen dan het verschil laat zien, staan ze met hun mond vol tanden. Dit zijn mensen die de hond kennen van voor we de olie gaven, die wisten en hebben gezien in welke toestand de hond was. Hoe ze 10 minuten sukkelde om recht te staan. Het zijn juist de kritische mensen die me veroordeelden, die me nu de kop afzagen met vragen over de wietolie; en ik verwijs ze allemaal naar jullie.

Zelf wietolie maken? Lees hier waar je op moet letten.