(advertenties)
(advertentie)
Het lijkt erop dat de epileptische Alfie Dingley (6) uit Warwickshire (UK) eíndelijk wietolie met THC krijgt in eigen land. De jongen lijdt aan een ernstige vorm van epilepsie, waartegen medicijnen niet voldoende werkzaam zijn. Bovendien ervaart hij heftige bijwerkingen van de steroïde-middelen. Dus zocht de familie Dingley naar alternatieven.
In Nederland probeerden zij wietolie met THC, waarna de jongen 27 dagen lang geen enkele aanval ervoer. Een wonderlijk resultaat en reden genoeg om de jongen ook in eigen land toegang te geven tot de – voor hem – levensreddende olie, zou je denken. Wietolie met THC is echter illegaal in de UK, waardoor het wettelijk gezien onmogelijk is om Alfie het middel voor te schrijven. Tot ongeloof van bepaalde groepen binnen het Britse parlement.
Dit nieuws ging de hele wereld over en zorgde voor veel ophef. Beleidsmaker Nick Hurd is daarom met het gezin in gesprek gegaan over de situatie. Hoewel er nog geen besluit vaststaat overweegt de regering nu een experiment toe te staan, waardoor de jongen tóch zijn nodige wietolie mét THC kan krijgen in eigen land.

[Beeld: Facebook]