(advertenties)
(advertentie)
Wietolie met THC kan levensverlengend werken voor kankerpatiënten die volgens hun artsen al zijn uitbehandeld. Zo ook in het geval van de echtgenoot van deze vrouw, die Wernard Bruining wat vragen stelde bij een recente Mediwiet-markt van Stichting Mediwiet. Haar man leidt al vijf jaar aan non-hodgkin, een type bloedkanker met uitzaaiingen naar het beenmerg.
Hij is al een aantal jaar uitbehandeld volgens zijn oncologen, maar voelt zich erg goed door het gebruik van de wietolie. Zelfs een chronische depressie – waarvan het stel dacht dat deze onvermijdelijk zou opspelen in deze periode – blijft op de achtergrond dankzij het plantaardige middel. Vooral zo doorgaan is het devies; en genieten van de tijd die het stel nog samen heeft.
Wernard had deze mevrouw bovendien willen aanraden ook zelf wat wietolie te gaan gebruiken. ‘Dat ontspant, want bij kanker ben je als partner er vaak ook een beetje ziek van! Je helpt de patiënt ook beter als jezelf weet wat wietolie doet, hoe het voelt en samen geniet van het samenzijn en de ontspanning.’
[Openingsfoto: Youtube]