(advertenties)
(advertentie)

Waarom wordt wietolie niet vergoed als zoveel mensen er baat bij hebben? Dat vraagt Gytha zich af. Haar moeder gebruikt het dagelijks, maar moet daarvoor diep in de buidel tasten. Jongerenprogramma ‘Know Shit’ duikt in dit onderwerp, op zoek naar het antwoord.

‘Know Shit’ behandelt wekelijks allerlei maatschappelijke onderwerpen zoals discriminatie, pesten, vooroordelen en gezondheid. Hierbij duiken ze in de praktijk om uit te vinden hoe het echt zit. In deze aflevering bekijkt het jongerenprogramma waarom wietolie niet wordt vergoed door de zorgverzekering.

Gytha uit Leeuwarden wil dat graag weten. Haar moeder heeft een hersenbloeding gehad, waardoor ze last kreeg van zenuwpijn in haar gezicht. Dit voelt alsof ze elke dag kiespijn heeft, waardoor ze op den duur niets anders kon dan op de bank zitten en lijden. Wietolie helpt, maar dat kost 50 euro per flesje wat de zorgverzekering niet vergoed.

LEES OOK: CBD vs. THC bij chronische pijn – Wat werkt het beste?

Om uit te zoeken waarom, gaat presentatrice Felicia samen met Gytha naar de Transvaal Apotheek in Den Haag. Daar laat Arwin zien hoe de olie wordt gemaakt. En hij legt uit waarom hij denkt dat wietolie niet wordt vergoed door de zorgverzekering.