(advertenties)
(advertentie)

Angelina is 6 jaar oud en heeft het Rett-syndroom. Dit is een zeer zeldzame neurologische aandoening die vooral bij meisjes voorkomt. Rett veroorzaakt tal van symptomen en om die te bestrijden zijn haar ouders als laatste redmiddel mediwiet gaan gebruiken. Na slechts één week zijn er al duidelijk resultaten te zien.

Wat is Rett-syndroom?

Het Rett-syndroom is een ontwikkelingsstoornis in de hersenstam en het zenuwstelsel. De eerste tekenen van de aandoening openbaren zich als iemand tussen de 6 en 18 maanden oud is. Daarvoor verloopt de ontwikkeling normaal. Zodra het syndroom zich openbaart vertraagt de ontwikkeling en treedt er verlies van motorische en communicatieve vaardigheden op. In vrijwel alle gevallen eindigt dit in volledig verlies van het spraak- en het loopvermogen. Ook krijgen veel kinderen epileptische aanvallen.

De moeder vertelt in dit filmpje hoe ze wanhopig zocht naar manieren om de Rett-toevallen, de bewegingsstoornis, voedingsproblemen en issues met de spijsvertering, onregelmatige ademhaling en slaapproblemen  te bestrijden. Het meisje is slechts één week onderweg in hun ontdekkingsreis met mediwiet, maar er zijn al veel verbetering te zien in haar symptomen en de kwaliteit van leven. Zie en hoor het zelf in deze video.