(advertenties)
(advertentie)
De oudste social club van de Lage Landen, Trekt Uw Plant, heeft diverse leden die wegens medische redenen meedoen met de gezamenlijke wietteelt. Eén van hen, een 36-jarige IT-consultant, vertelt hoe hij na een autocrash op 21-jarige leeftijd een kapotte rug heeft, door de reguliere medicatie ‘rampzalige gezondheidseffecten ervaart’ en uiteindelijk – dankzij wietolie – alle farmaceutische troep de deur uit doet.

Ervaring delen

Regelmatig lees ik de columns over mensen die geholpen zijn met cannabis, graag zou ook ik mijn ervaringen met jullie delen.

Ik ben 36 jaar en werkzaam als consultant voor een grote speler in de IT-sector. Ondanks mijn relatief jonge leeftijd heb ik al 15 jaar ernstige problemen met mijn rug. De ellende is begonnen met een auto-ongeval, de wagen is over kop gegaan, op mijn 21ste. In het begin voelde ik niets want je staat stijf van de adrenaline maar na enkele uren kwamen de klachten. Sindsdien is mijn rug in de loop van de jaren geleidelijk aan steeds meer achteruitgegaan… Regelmatig leek mijn rug het compleet op te geven en was de pijn niet meer te harden. In het begin een enkele keer per jaar maar op den duur werden de “goede momenten” steeds korter en de periodes met pijn steeds langer.

In 2012 ben ik via spoed opgenomen in het ziekenhuis omdat mijn rug compleet geblokkeerd was. De dokter vroeg me om mijn tenen in de lucht te steken en dat bleek niet meer te lukken. Een teken van verlammingsverschijnselen, dus hebben ze me onmiddellijk geopereerd en het stukje hernia dat mijn zenuwen afknelde verwijderd.

Normaal gezien is dit een standaard operatie maar in mijn geval duurde het herstel echt maandenlang.

Rampzalig effect op gezondheid

Toch heb ik na 6 maanden het werk hervat ondanks veel momenten van hevige pijn. Jaarlijks uitte zich dat in ongeveer 3 tot 6 weken afwezigheid op het werk.

Dankzij de in clubverband gekweekte cannabis van Trekt Uw Plant kan deze IT-consultant zijn eigen medicinale wietolie maken en leeft hij eindelijk pijnvrij…

Om de pijn draaglijk te maken nam ik in deze periodes steeds Tramadol (opiaat) op voorschrift en Meloxicam om de ontstekingen te verminderen. Beide geneesmiddelen liggen bijzonder zwaar op de maag en bij langdurig gebruik had dit plasproblemen, stoelgang problemen, hartkloppingen, slapeloosheid, afhankelijkheid en etc. tot gevolg.

Operatief gezien was er nog één mogelijkheid waarbij men de wervels zou vastzetten, desondanks konden ze me niet garanderen dat ik na de operatie daadwerkelijk minder pijn zou hebben. Gezien de impact van mijn vorige operatie besloot ik dus om dit zo lang mogelijk uit te stellen. Aangezien ik ook voelde dat de medicijnen een rampzalig effect hadden op mijn gezondheid ben ik op mijn 35ste naar alternatieven op zoek gegaan.

Na vele artikels gelezen te hebben over cannabis en na enkele weken googelen naar de pro’s en contra’s besloot ik volledig te stoppen met mijn medicatie en over te stappen op cannabis

In mijn jonge jaren had ik wel eens een jointje gerookt, maar dat was niet echt mijn ding aangezien ik niet echt hield van de high. Na vele artikels gelezen te hebben over cannabis en na enkele weken googelen naar de pro’s en contra’s besloot ik volledig te stoppen met mijn medicatie en over te stappen op cannabis. Na enkele trial & errors heb ik vorig jaar mijn eerste flesje medicinale cannabisolie kunnen maken.

Vooraleer ik hiermee startte werd ik ’s nachts een aantal keren wakker van de pijn maar de 1ste nacht na het gebruiken van cannabisolie sliep ik de hele nacht door. De pijn was er nog steeds maar werd enorm afgevlakt. Na enkele maanden gebruik (enkel ’s avonds) merkte ik ook een verzachting van de chronische pijn overdag.

De tijden veranderen

Door de jaren heen heb ik ongeveer jaarlijks een CT-scan laten uitvoeren en op de laatste scan, na een zestal maanden cannabisolie, kon men duidelijk opmerken dat de ontstekingen verminderd waren.

Ik heb het geluk dat ik mij heb kunnen inschrijven als medicinaal lid van de CSC Trekt Uw Plant waarbij ik de perfecte soorten kan bestellen voor de aanmaak van mijn zelfmedicatie.

Hoewel ik van de daken wil schreeuwen dat cannabis voor mijn aandoening echt een wondermiddel is, leven we in een periode waar overmatig drankgebruik wel wordt geaccepteerd maar waar je als cannabisconsument nog steeds door sommige mensen als crimineel wordt beschouwd.

Wel merk ik dat zowel mijn huisdokter als mijn neurochirurg hier wel de voordelen van beginnen in te zien. The times they are a changin  en het is leuk dat er meer en meer mensen voor openstaan!

Dit verhaal verscheen eerder als column van Trekt Uw Plant op onze zustersite RollingStoned.nl
[Openingsbeeld: shutterstock/Shutterstockphoto3]