(advertenties)
(advertentie)

Mensen zijn niet de enige schepsels op aarde die een epileptische aanval kunnen krijgen. In het dierenrijk komt deze aandoening eveneens voor. Zo ook bij honden. Gelukkig komen steeds meer dierenartsen erachter dat CBD ook bij onze trouwe viervoeterige vrienden goed werkt tegen aanvallen en de gevolgen ervan.

Epileptische aanvallen kunnen de hersenen, het ruggenmerg en het zenuwstelsel van honden beïnvloeden. Zeker bij honden die regelmatig een aanval hebben kan het ouderdomsproces sneller optreden. Bovendien is artritis bij honden een veel voorkomende en moeilijk te behandelen aandoening.

In beide gevallen kan CBD-olie uitkomst bieden zodat het leven van je huisdier aangenamer wordt. De olie kan pijn wegnemen en de ontstekingen van de gewrichten verminderen. Veel mensen verklaren dan ook dat ze hun hond in een mom van tijd zien opleven.

Steeds meer dierenartsen in de Verenigde Staten zijn bereid om een CBD-behandeling te starten bij dieren. En dat is goed nieuws. Hopelijk waait deze kennis en bereidheid snel over naar Nederland.

In deze video hoor je er meer over. Grappig detail: de arts die aan het woord komt heet Felix.