(advertenties)
(advertentie)

Marjon Fisher voert een strijd voor elke Nederlander die baat heeft bij medicinale wiet en dat graag zelf wil kweken. Steeds vaker staat ze de barricades op om haar aangrijpende verhaal te delen. Om andere patiënten te helpen. Maar ook om voor veranderingen te zorgen in de politiek. Zie hieronder haar sterke betoog voor het recht op thuiskweek van medicinale wiet. 

Marjon Fisher dankt haar kwaliteit van leven aan wietolie. Op haar zeventiende kreeg ze een vorm van epilepsie die haar leven beheerste. Achttien jaar later ontdekte ze THC-olie waarna de aanvallen nagenoeg verdwenen. “Binnen enkele minuten na inname van één enkele druppel THC olie kon ik weer lezen. En dat voor het eerst in 18 jaar!”

Een wondermiddel, dat haar ook hielp toen Marjon borstkanker kreeg. Wietolie verzachtte de bijverschijnselen van haar chemo en bestralingen. En dat is niet alles. Marjon promoot wietolie bij iedereen die er mogelijk baat bij heeft. In haar naaste omgeving gebruikt haar man het tegen astma, haar dochter tegen eczeem, haar moeder tegen artrose en ga zo maar door. Tientallen mensen zijn door haar geïnspireerd.

Bovendien maakt Marjon zich hard voor het recht op thuiskweek van medicinale cannabis. Het huidige beleid heeft patiënten namelijk veel te veel afhankelijk gemaakt van de overheid, terwijl veel mensen juist gebaat zijn bij specifieke soorten die ze zelf, thuis kweken. Ze klopte aan bij haar gemeente, Schagen. Die beloofde haar geen strobreed in de weg te leggen als ze haar eigen mediwiet ging kweken. Dat smaakte naar meer.

LEES OOK: Medicinale staatswiet al 15 jaar slecht en duur

Want zoals Marjon zijn er veel meer mensen voor wie de reguliere zorg niets biedt, maar die wel veel baat hebben bij zelf gekweekte medicinale wiet. Voor deze mensen hield Marjon vorige week een betoog bij de gemeente Schagen. Ze zet de huidige situatie kraakhelder uiteen en doet een duidelijke oproep aan de burgemeester en landelijke politiek: “Wanneer kunnen we kweken”.

Marjon Fisher, onthoud die naam. We gaan nog veel van haar horen.