(advertenties)
(advertentie)

De 62-jarige Klaas de Wit is inmiddels 10 jaar gepensioneerd maar zat vroeger bij Het Korps Mariniers. Hij is in die tijd onder andere uitgezonden naar Joegoslavië, Bosnië en heeft meerdere malen in Afghanistan gezeten. Bij iedere uitzending zag hij collega’s veranderen door wat ze tijdens hun missie meemaakten. Ze kregen stressklachten, dronken teveel, sliepen slecht en hadden nare herbelevingen. Zodoende is Klaas na zijn pensioen als begeleider van militairen met PTSS aan de slag gegaan.

Inmiddels heeft hij ook gemerkt dat cannabis tegen de PTSS kan helpen. Wietolie zorgt ervoor dat patiënten weer beter slapen, minder stress hebben en de herbelevingen afnemen. De behoefte aan verdoving door bijvoorbeeld alcohol neemt ook af. Maar omdat wietolie erg duur is, is de Wit zelf wiet gaan kweken. Maar dat is dan weer verboden en het is absoluut niet Klaas’ bedoeling dat de veteranen als criminelen worden weggezet.

Om de veteranen met hun PTSS en aan wietolie te helpen wil de Wit nu een centrum oprichten waar onder andere in een kas wiet gekweekt kan worden. Wernard (St. Mediwiet) brengt hem in contact met Bart Hissink, die de nodige contacten en ervaringen heeft met het inspreken bij gemeentes, om te kijken hoe de kweekplannen gerealiseerd kunnen worden.