(advertenties)
Lees ook

Monique Posthumus kreeg darmkanker, weigerde chemo en bleef leven dankzij wietolie. Met haar verhaal doorbrak ze het taboe van wietolie als medicijn. Om dat verhaal kracht bij te zetten en zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen bracht ze een boek uit over haar ervaringen: ‘Kanker & Cannabis – Mijn zoektocht naar heling’.

‘Bizar verhaal’

schermafbeelding-2016-06-08-om-13-24-37-768x1133“Dit is mijn verhaal en het is een bizar verhaal.” Zo begint Monique Posthumus het letterlijke verslag van wat haar overkomen is en wat ze ‘de heftigste periode in mijn leven’ noemt. Haar boek ‘Kanker & Cannabis’ is vorige week verschenen, maar vaste bezoekers van RollingStoned herinneren zich de deze blonde dame wellicht nog van een video die we najaar 2014 online plaatsten en die uiteindelijk op plek 33 eindigde in de Top 50 van dat jaar!

Levensverwachting van 2 maanden

In haar boek doet zij verslag van haar zoektocht naar alternatieven na de diagnose ongeneeslijke darmkanker in het voorjaar van 2014. De chemokuur maakt haar zo ziek dat zij besluit hiermee te stoppen. Een moedig besluit; zij is op dat moment net 50 en heeft twee thuiswonende kinderen. Ze maakt de keuze omdat ze, zoals ze zelf zegt, niets te verliezen heeft. Haar uitzicht is enkele maanden zonder chemo, maximaal twee jaar met chemo…

Geen chemo, wel wietolie

kanker-en-cannabis-monique-posthumus-boek-cover-9789020212747Monique kiest voor kwaliteit van leven. Tegen alle scepsis en terughoudendheid van haar artsen in, ondanks alle onzekerheid die haar keuze met zich meebrengt, volgt ze haar eigen pad. Dat pad brengt haar al snel bij cannabis, die zij inneemt als medicinale wietolie. Ook besluit ze om niet te vechten tegen de ziekte maar deze te omarmen.

Nu, twee jaar later is zij kankervrij. Niet genezen, daar is pas sprake van als iemand vijf jaar kankervrij is. Monique, en steeds meer artsen met haar, schrijven dit toe aan de cannabis. Op de haar kenmerkende wijze schrijft ze zowel intens en persoonlijk als nuchter en bijna wetenschappelijk informatief over de biggest battle of her life!

‘Cannabis is geen wondermiddel wat iedereen kan genezen, maar het is wel een wonderlijk middel met bijzondere eigenschappen. Voor mij persoonlijk is cannabis wel een wondermiddel, zonder cannabis had ik niet meer geleefd. En geloof me, die gedachte is heel bizar.’ – Fragment uit Kanker & Cannabis

Kanker & Cannabis, mijn zoektocht naar heling, Monique Posthumus
€ 17,99 | paperback, 192 pagina’s | ISBN 9789020212747

Bekijk hier een video van Monique waarin ze haar verhaal deelt:

[openingsbeeld: Stacey Lynn Payne/Shutterstock]
(advertenties)