(advertenties)
(advertentie)

Altijd mooi om te zien hoe mensen kunnen bekeren. Deze bejaarde man was fel tegenstander van cannabis. Maar nu hij de medicinale voordelen heeft ontdekt, is hij om als een blad aan een boom. Inmiddels kweekt hij zelfs zijn eigen mediwiet en doet hij mee aan wetenschappelijk onderzoek naar de werking van cannabis bij Parkinson. Hoor hier hoe het kan verkeren in iemands leven.

De 77-jarige Gary Griffin uit Colorado was altijd anti-cannabis. De voormalige zakenman stond dan ook pal achter het cannabisverbod dat decennialang heerste in de Verenigde Staten. Uiteraard geloofde hij ook heilig in alle propaganda die over cannabis werd verspreid. “Het was ’t onkruid van de duivel”, aldus Griffin, als hij vertelt over zijn standpunt in die tijd.

Inmiddels is hij 180 graden gedraaid. Griffin heeft Parkinson en gebruikt mediwiet tegen het trillen van zijn handen en vooral om goed te kunnen slapen. Hij is zelfs zo blij met zijn medicijn dat er een grote kweektent in zijn huis staat om zelf mediwiet te telen. En hij doet mee aan wetenschappelijk onderzoek naar cananbis bij Parkinson.