(advertenties)
(advertentie)
Biologisch wietkweker Doede de Jong is cannabis-activist sinds het eerste uur. Pas sinds 2011 zet hij zich in voor de medicinale waarde van de plant. Door zich bezig te houden met diverse initiatieven probeert Doede cannabis uit de verdomhoek te halen. Hij kan zich namelijk niet voorstellen dat zo’n nobele plant met eindeloos veel toepassingen nog steeds voor zoveel problemen kan zorgen. Daarom komt hij met weer een nieuw initiatief om de angstcultuur rondom wiet de kop in te drukken.

When the lady smiles

Er zijn maar weinig mensen die zo van de wietplant houden als Doede. [Foto: Facebook]

Dan wordt ik vrolijk en blij. Met een grote glimlach op mijn gezicht en een gemoed vervuld met liefde voor de nobele hennepplant kijk ik intens tevreden naar haar vrouwelijke bloemen hoe zij staan te spikkelen. De dames lachen mij toe.

De lucht is zwanger van de heerlijke zoete geuren die mijn neus masseren en haar vleugels laten tintelen van genot. Zie de bloemen trots stralen in de zon, om te zoenen. Mwah! Ik moet de nodige zelfdiscipline betrachten om er niet in te gaan happen.

Natuur

Ik verheug mij al op de heerlijke high die zij mij zullen schenken en de fantastische medicinale olie die ik er van kan maken. Na consumptie brengt de wiet mij in een vredelievende, verdraagzame staat en krijg ik een beter inzicht in mijn eigen persoon, mijn bestaan en de wereld waarin ik leef.

Muziek krijgt een extra dimensie en voert mij naar hogere sferen. Het versterkt mijn kosmisch besef en mijn verbondenheid met de natuur. Een natuur die van iedereen is. Wij zijn de natuur!

Ik vind het geweldig dat ik zo’n geestverruimende wonderplant die mij zoveel genot, zowel op spiritueel, recreatief als op medicinaal gebied schenkt, uit mijn tuin kan halen. En dat ik in een land leef waarin het recht op zelfmedicatie wordt gerespecteerd.

Politiek

Er kleeft slechts één nadeel aan deze onvolprezen plant. Dat is de ronduit beschamende heksenjacht op haar en de 800.000 mensen die haar vele goede eigenschappen wél onderkennen en er hun voordeel mee doen.

Misschien dat er nu een kentering aanstaande is. Want wat schetst mijn verbazing: een spoor van discussie binnen de VVD. Het is ongekend, een doorbraak van de kadaverdiscipline bij de VVD? Verleden week werd er op het partijcongres de motie ‘Slimme wietregulerig’ aangenomen.

Zo’n motie doet je vrezen voor een truc. Want waarom baseren we het niet op de beginselverklaring van augustus 2008: eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer, integriteit van je eigen lichaam en het recht op zelfbeschikking? In feite zou zo’n motie overbodig moeten zijn.

Doede zet zich al jaren in voor het recht op zelfbeschikking. Zo is hij ook actief voor het Verbond voor Opheffing Cannabisverbod (VOC-Nederland). [Foto: Facebook]

Wat ook niet echt helpt is de regenteske houding van premier Rutte. Hij blijft weer eens in de repressiemodus hangen met de uitspraak: “Reguleren gaat niet gebeuren, wij zijn niet voor niets de partij van law and order.

Merkwaardig, want voor mijn gevoel staat ‘law and order’ oftewel ‘verbieden en betuttelen’ haaks op het liberalisme. Bij een echte liberaal zouden bij het verbieden van zo’n nobele plant alle haren steil overeind moeten gaan staan van verontwaardiging.

Cannabis? Aangenaam!

Ondertussen is er nog een lady die smiled, al is dit wel een beetje een wrange glimlach. Zij, Daphne Riupassa en Joost Belinfante, bekend van de kraker ‘Nederwiet’ staan nieuw op onze site Cannabis? Aangenaam! en maken daar een statement voor cannabis. Daphne vertelt op indringende wijze hoe zij al zes jaar vrouwhaftig strijd voert tegen kanker en hoe zij baat heeft bij deze fantastische plant.

Zelf kwam Doede natuurlijk ook “uit de kweekkast” bij Cannabis? Aangenaam! [Foto: Facebook]

Zes jaar geleden werd bij haar een ongeneeslijke vorm van kanker geconstateerd. Na een zware operatie en diverse behandelingen besloot ze begin 2016 wietolie te gaan proberen. Sindsdien is ze gestopt met alle behandelingen en supplementen. Het gaat niet alleen veel beter met haar, ze zet zich inmiddels vol overgave in voor legalisering van medicinaal gebruik van cannabis.

Initiatieven

Wij van het VOC zijn van plan om (samen met de stichting Epicurus) voor de verkiezingen begin 2017 een Cannabis Verkiezingsdebat in Den Haag te organiseren. Het is de bedoeling dat wietolie en het recht op zelfmedicatie ook een onderwerp van aandacht wordt, evenals de naar ontbinding riekende huisuitzettingen.

Daarnaast hebben wij een nieuw initiatief ontwikkeld, te noemen: Canna-clips. Het is de bedoeling dat mensen hun eigen cannabis gerelateerde fimpje insturen. Dit kan van alles zijn, tart je fantasie. Deze worden vervolgens op de site van Cannabis? Aangenaam! geplaatst. Help mee onze legaliseringscampagne een boost te geven en upload je eigen filmpje.

Laten we met z’n allen de angstcultuur kraken, want fear is the mindkiller.

Baas in Eigen Brein!