(advertenties)
Lees ook
(advertentie)
Doede de Jong staat bekend als biologisch wietteler en heeft in het verleden met zijn werkzaamheden regelmatig het nieuws gehaald. In 2011 heeft hij voor het eerst kennis genomen van de medicinale voordelen die de ‘wonderplant’ bezit. Des te meer reden voor de activistische Doede om – maandelijks op Mediwietsite – openlijk de strijd te voeren tegen het verbod op cannabis en vooral het recht van patiënten op zelfmedicatie te verdedigen.

Iedereen is van de natuur en de natuur is van iedereen

Het is zondagmiddag en ik zit te overpeinzen, hoe het mogelijk is dat er van die malloten bestaan die denken dat ze het recht hebben om een plant te kunnen verbieden of  legaliseren. Je gaat toch ook niet een eik, paardenbloem of boerenkool legaliseren. De planten zijn er gewoon. Zij zijn net als ons onderdeel van de natuur.

Wij vredelievende cannabisgenieters zijn niet de vijand en behoeven niet tegen ons zelf beschermd te worden. Wij zijn mensen die heel goed zelf kunnen beslissen wat wel of niet goed voor ons is. Daar hebben wij niet een betuttelende overheid bij nodig!

Wij zijn geen kleine kinderen, die zo nodig op de vingers moeten worden getikt.

Wij wensen niet hun slaaf te zijn.

Door het kinderachtige contraproductieve verbod en de nalatige houding van de overheid, die categorisch weigert zich oplossingsgericht op te stellen, ontstaan er allerlei onverkwikkelijke excessen. Dit gaat ten koste van de samenleving en zeker ten koste van de medicinale gebruiker, voor wie de hennepplant vaak onmisbaar is.

Eigen ervaring medicinale cannabis

foto-3

Doede is in 2011 in aanraking gekomen met de helende effecten van cannabis. Des te meer reden om zich actief in te zetten voor legalisatie en het verdedigen van het recht op zelfmedicatie.

In 2011 bleek ik een niertumor van 9 cm. te hebben, die vergroeid was met mijn hoofdader. Ik ben hier succesvol aan geopereerd en voor ‘de tweede keer’  ternauwernood aan de dood ontsnapt.

 

Dientengevolge kwam ik in aanraking met wietolie, die mij door Wernard Bruining werd aangeboden als preventief middel om eventuele uitzaaiingen voor te zijn. Ik ben deze materie (wietolie) gaan bestuderen en kwam er toen achter wat voor een geweldig medicijn dit was.

Als je hennepplanten wil neerzetten voor je welzijn, wordt je gewoon je huis uit gedonderd, terwijl ‘wonen’ een fundamenteel recht is.

Het kan bv. helpen bij artrose, artritis, asperger, ADHD, borderline, Crohn, depressie, slapeloosheid, Parkinson, chronische pijn, glaucoom, migraine, multiple scelerose, OCPS, reuma, spastische darmen, schizofrenie, spierspasmen, trauma, misselijkheid, kanker, fibromyalgie, wratten en diabetes.

Rick Simpson, een Canadees die mijn weten aan deze materie bekendheid heeft gegeven, toont in een protocol (2013) 28 bladzijden van getuigenissen van mensen, die door middel van wietolie van hun kanker af zijn gekomen.

Kort geleden nog heeft de Amerikaanse regering onderkend, dat wiet een remmende werking op kanker heeft.

Nederlandse patiënten

Nu wil het geval dat er in Nederland minstens 10.000 medicinale cannabisgebruikers zijn en dit aantal zal evenredig stijgen met het bekend worden van de geweldige medicinale werking van wietolie. Het zullen er weldra honderdduizenden zijn.

Het is een wondermiddel. De hennepplant is een ontzettend rijke plant, met recht ‘een goddelijk geschenk’. En een concurrent van de farmaceutische industrie, die mijn inziens een belangrijk element in de bestrijding van cannabis legalisatie is. “Zij” hebben er alle belang bij om, ten koste van de medicinale gebruiker cannabis verboden te houden.

Patiënten vs. farmaceutische industrie

Voor 1937 zat in 30 tot 40% van de medicijnen cannabis verwerkt!

In 1928 werd er al een Opiumwet (12 mei) aangenomen waarbij aan de lijst van verboden middelen, marihuana en hasjiesj werden toegevoegd. Dit gebeurde niet op grond van gezondheids- en veiligheidsargumenten. Maar onder druk van de farmaceutische industrie, politieke druk van andere landen en de opvatting dat consumptie slecht voor de arbeidsethos zou zijn. De farmaceutische industrie zag de bui al hangen.

Het is immoreel dat medicinale gebruikers hun constitutionele rechten – het recht op zelfmedicatie – worden ontzegd.-

Veel zieke mensen zouden graag een aantal planten, als medicijn, in hun tuin willen zetten. Dit wordt hen echter door de wetgever onmogelijk gemaakt. Je mag dus wel kamille, hondsdraf, salie of brandnetels uit je tuin halen, maar als je daar hennepplanten wil neerzetten voor je welzijn, dan wordt je dat onmogelijk gemaakt. Sterker nog, je wordt gewoon je huis uit gedonderd, terwijl nota bene ‘wonen’ een fundamenteel recht is.

Je wordt dus door de overheid gedwongen om dure farmaceutische producten met allerlei vervelende bijwerkingen tot je te nemen. Ik kom hier schrijnende gevallen van tegen. Wietolie heeft daarentegen helemaal geen schadelijke bijwerking.

Mensen zijn wanhopig omdat ze niet op medicinale basis een aantal planten voor hun eigen welzijn mogen verbouwen. Het is een misdaad tegen de mensheid die door de overheid in stand wordt gehouden. Wiens belangen worden hier eigenlijk gediend? Dient niet altijd het belang van de patiënt voorop te staan?!

 

Doede J. de Jong

Biologische wietkweker