(advertenties)
(advertentie)

Het Australische meisje Deisha Stevens lijdt aan een zeldzame vorm van epilepsie. Ondanks een vracht farmaceutische medicijnen krijgt ze elke 5 tot 8 seconden een aanval. Volgens doktoren zal ze hieraan sterven, maar haar ouders geven haar (illegaal) cannabisolie. Deisha leeft nog en heeft geen aanvallen meer!

Het is een van die vele verhalen waarvan je tegelijkertijd tranen in de ogen krijgt omdat het zo dramatisch is en tranen van woede dat cannabis nog steeds een verboden medicijn is. Want ook in Australië is cannabis niet toegestaan officieel. Maar gelukkig verspreidt de waarheid over de heilzame werking van wiet(olie) zich dankzij de sociale media razendsnel en over de hele wereld. En daardoor worden verschrikkelijke drama’s voorkomen, zoals de dood van kinderen. Een fraai voorbeeld hiervan is dus de achtjarige Deisha uit het Australische Coffs Harbour.

Elke 5 tot 8 seconden een aanval

Deisha en haar vader David. Dat deze foto überhaupt bestaat is te danken aan cannabisolie

Deisha en haar vader David. Dat deze foto überhaupt bestaat is te danken aan cannabisolie

Op een internationaal symposium over medicinale cannabis in Tamworth vertelden de ouders van het meisje hun dramatische verhaal. Vader David zei dat Deisha volgens haar doktoren zeer waarschijnlijk zou sterven aan haar zeldzame vorm van epilepsie. Elke 5 tot 8 seconden – dag en nacht – kreeg het meisje een aanval, ondanks meerdere medicijnen die de stuiptrekkingen moesten onderdrukken. “Ze zat aan zeven verschillende epilepsiemedicijnen en kreeg vier keer per dag steroïden. Die werkten geen van allen en stopten de aanvallen niet. Er werd ons verteld dat ze constant achteruit zou gaan of zou streven.”

In een wanhopige poging om een alternatief te vinden dat hun kind in leven zou houden, reisden David en zijn vrouw Jamaica naar het hippieoord Nimbin (zo’n beetje de enige cannabis vrijplaats in Australië ook, red.) om een presentatie over medicinale cannabis bij te wonen. “Je vecht voor je kinderen, wij zochten naar antwoorden en wilden niet toezien hoe zij langzaam zou wegzakken”, verklaart vader David. Drie dagen later begonnen ze met Deisha cannabisolie geven en bijna onmiddellijk zagen ze resultaat.

Regering Australië staat mediwietproef toe

Zeven maanden later is het meisje dat nauwelijks kon praten, lezen of schrijven vrij van aanvallen en maakt ze de blits tijdens spellingtoetsen op school! David: “Ze krijgt drie keer per dag 3 milliliter. Al haar doktoren weten ervan en haar kinderarts noemt haar een ‘wonderkind’. Nu kan ze informatie opnemen, leren en horen we hele zinnen van haar, terwijl ze eerst rondliep als een zombie. Ze is compleet verlost van aanvallen.”

De regering heeft naar aanleiding van het mediwiet congres in Tamworth – wat overigens geopend werd door premier Mike Baird en ook subsidie kreeg van de staat – belooft om een proef met medicinale cannabis voor ernstig zieke patiënten toe te staan. De details zijn nog niet bekend, maar het is sowieso een stap voorwaarts, want op dit moment worden zij onder de huidige wet nog als criminelen beschouwd…

[Bron: The Daily Telegraph]