(advertenties)
(advertentie)

Sceptici kunnen zeggen dat wietolie Ed Moore niet heeft kunnen helpen. Zijn vrouw denkt daar anders over. Zij weet zeker dat Ed dankzij de olie nog 5 extra jaren leefde.

In maart 2012 kreeg Ed Moore te horen dat hij leverkanker had. Die was inmiddels al zo vergevorderd dat zijn levensverwachting twee weken tot maximaal drie maanden was. Met een doos morfine tegen de pijn werd hij naar huis gestuurd. Feitelijk om zich voor te bereiden op zijn dood.

Het toeval wilde dat twee van Eds vrienden – die elkaar overigens niet kenden – hem op dezelfde dag vertelden dat hij zo snel mogelijk wietolie moest nemen. Eds vrouw Beate deed onderzoek en regelde de wietolie. In het begin eigenlijk alleen zodat Ed de morfine niet langer hoefde te nemen. Daar voelde hij zich beroerd en misselijk van.

Binnen een week kon de morfine de deur uit. Maar dat was niet alles, want de wietolie zorgde ervoor dat de tumormarkers (stoffen in het bloed die de aanwezigheid van tumors aangeven) afnamen van 6000 naar een normaal niveau. Vanaf dat moment heeft Ed geen oncoloog meer gezien. In 2017 is hij overleden. Niet na 3 maanden lijden op morfine, maar na vijf prachtige levensjaren.