(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Doe-het-zelf Van wiet tot medicijn Ervaring bubble bag extractie

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #14081
  Lyncer
  Deelnemer
  • Level
  27 reacties

  hallo,

  heeft er iemand ervaring met de bubble bag extractie om hash te maken?

  voordeel is dat je dit direct na de oogst kan doen zonder eerst te drogen (dacht ik), en je er later makkelijk olie van kan maken,

  ik vraag me ook wel af of de extractie methode genoeg opbrengst heeft tov gewoon curen en dan extracten met bv alcohol? Op verschillende sites verkopen ze deze bubble bags, maar laten ze deze wel door op de douane?

  #14173
  Sen-C
  Deelnemer
  • Level
  230 reacties

  @Lyncer geen idee maar zeker een interessante vraag! Daar ben ik ook wel benieuwd naar.

  Dat geld voor al wat de bereiding van olie makkelijker/veiliger of minder duur maakt.

  Misschien is er hier wel iemand met ervaring.

  #14183
  CannaBella
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  853 reacties

  @lyncer2013 Ik zou zeggen: gewoon doen! Laat de helft van je oogst drogen en kijk hoeveel olie dit oplevert met alcoholextractie. En de andere helft door de bubbelzakken.

  Ik zou me geen zorgen maken over de douane. En anders de zakken in Nederland kopen.

 • #14404
  Lyncer
  Deelnemer
  • Level
  27 reacties

  zakken zijn besteld, nu hopen dat mijn plant eindelijk eens in bloei begint te gaan, zodat ik kan testen. :-)

  zaadje einde maart gezaaid, en nog steeds niets van bloei te zien :-(

  #39125
  Olieboer
  Deelnemer
  • Level
  2 reacties

  Ik heb gisteren voor het eerst met de bubbleator gewerkt en vond de opbrengst zeker niet verkeerd. Ik heb een opbrengst van bijna 20 gram van 350 gram. Nu moet ik de poeder nog verwerken dus het totaal grammen pasta is nog niet bekend. Ik heb de kruiden drie keer gespoeld en het was al een keer door alcohol geweest, dus ben verrast door de opbrengst. Ik vraag me alleen af hoeveel alcohol ik moet gebruiken om de 20 gram in pasta te pruttelen. Zeker geen 10 liter die ik normaal nodig heb om tot een redelijk resultaat te verkrijgen.

  #43384
  Sander
  Deelnemer
  • Level
  23 reacties

  Vorige week heb ik voor het eerst de Bubbleator geprobeerd. De eerste keer vond ik het resultaat een beetje tegenvallen, maar dat kwam vooral omdat ik te weinig ijs had gebruikt. Had de Bubbleator gevuld met koud water en daar wat blokken ijs in gedaan. Dat leverde uiteindelijk op 200 gram maar een heel kleine hoeveelheid pasta op, denk hooguit een gram.

  Nu heb ik eerst een paar zakken ijsblokjes gehaald bij de supermarkt. Daarna de zak met 150 gram toppen in de Bubbleator gedaan, en daar overheen de ijsblokjes zodat de Bubbleator tot aan het “M” maatstreepje vol zat met ijs. En daarna het koude water erbij. Vervolgens 3x gewassen en gezeefd. De eerste keer had ik een aardige opbrengst in de 70 micron zak en een beetje in de 25 micron zak. Bij de tweede keer wassen zaten de meeste trichromen in de 70 micron en bij de derde keer wassen nog een klein laagje. Al met al nu een aardige opbrengst van 5 gram bubble hash. Rookt lekker weg in mijn vaporizer met een beetje Vape wool.

  Waar ik nog niet helemaal uit ben is waarom de 25 micron zak niet zoveel trichromen op heeft gevangen. Misschien afhankelijk van de strain? In dit geval had ik Citral Lemon Kush wiet gebruikt. Als iemand nog tips heeft dan hoor ik het graag!

(advertentie)
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.