(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums (Medicinale) wietsoorten Wietolie maken rechtstreeks in olijfolie?

 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 3 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 2 jaren geleden door Mare.
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #26369
  Gerardus
  Bijdrager
   1 reacties

   Wat ik eerlijk gezegd heel vervelend vind is dat ik op de website allerlei manieren lees om wietolie te maken. Dat klinkt een soort van volledig, maar het werkt bij mij verwarrend. Zo staat er hier https://www.mediwietsite.nl/cannabis-olijfolie-makkelijk-en-veelzijdige-wietolie/ dat ik de wiet rechtstreeks in de olie kan laten trekken, dus zonder tussenstap met alcohol. Er staat niet bij of het beter of slechter wietolie geeft, dus waarom zou ik dan gaan prutsen met (dure) alcohol)? Wie weet het antwoord?

   #26384
   Mare
   Moderator
   • Level
   41 reacties

   Dag Gerardus,

   het ligt eraan wat je ermee wilt doen eerlijk gezegd. Ik bijv. laat wiet en olie op een laag vuurtje een hele dag sudderen en trekken (als een bouillon), wat ik combineer met ghee (dierlijke vetten laten cannabinoiden makkelijker oplossen). Om er zalf, wietboter of harde olie van te maken (gaat immers stollen daarna). Ik gebruik daarbij ook knipafval/wortels/stengels/zaden. Dus voornamelijk voor edibles/topicals/medicinale toepassingen. Het uiteindelijke product is niet zo heel erg sterk aan THC maar nog wel potent genoeg. Tevens zijn deze solvents (= extractie vloeistof/oplosmiddel) een goed alternatief als je alleen maar een gasfornuis tot je beschikking hebt (alcohol en open vuur gaan nu eenmaal niet zo goed samen). Het is ook een langzamere methode.

   De alcohol methode laat een pasta over, een zeer sterk geconcentreerde vorm, waarbij je vnl. de toppen gebruikt (ivm de THC). Die pasta kun je verder gebruiken in o.a. vape juice, olie etc.

   Alcohol is en blijft de beste methode als solvent, maar is ook duurder. Daarnaast komen dierlijke vetten & plantaardige vetten, de goedkopere solvents.
   Als je geen high wilt of een hoog THC gehalte, zijn boter, olijfolie en kokosolie de beste methoden om te gebruiken als solvent.
   Voor een hoog THC gehalte en wiettoppen van een goede kwaliteit, zou je beter alcohol kunnen gebruiken.
   De alcohol methode is sneller.

   Bekijk ook eens dit artikel:
   Medicinale wietolie zonder alcohol

   • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren geleden door Mare.
   • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren geleden door Mare.
   #26388
   Dr.Legalize
   Bijdrager
   • Level
   • Level
   • Level
   369 reacties

   Beste Gerardus, als je alleen in olie laat trekken zal de opname van de cannabioden en thc aanzienlijk minder dan dat je deze oplost in alcohol. Daardoor is de kwaliteit minder. Maar het is goed mogelijk om zonder alcohol te werken.

   Herb from Mother Nature is a Medical Gift! Legalize it!!!

  (advertenties)
  • #26390
   Gerardus
   Bijdrager
    1 reacties

    Dag Mare en Dr. Legalize, dat is duidelijke taal. Is er ook enig onderzoek daarvan bij jou bekend? Het artikel waar je naar verwijst heeft dezelfde manco al het artikel waar ik naar verwees: er staat niks in over de kwaliteit van het eindproduct. Ik vind het dubbel jammer dat dergelijke halve informatie wordt verspreid. Ik heb er zelf last van en waarschijnlijk veel meer lezers, maar daarnaast trekt het het wietgebruik opnieuw in een sfeer van kletspraat, lulkoek en onbetrouwbaarheid, wat op deze site natuurlijk nog versterkt wordt door die gruwelijke flashreclames. Niettemin denk ik dat de mensen goed werk doen, het zou alleen een stuk beter kunnen. Dank!

    • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren geleden door Gerardus.
    #26441
    Mare
    Moderator
    • Level
    41 reacties

    Dag Gerardus,

    ik ben het met je eens dat er veel artikelen met verschillende informatie in de omloop zijn.
    Probleem hierin echter, is dat er met geen enkele zekerheid de kwaliteit van een wiet extract/product te bepalen is zonder test(omgeving).
    Wat jij, en ook anderen, veelal tegenkomt zijn ervaringen van anderen, gebaseerd op onderzoeken.
    Ik weet dus niet precies waar je naar op zoek bent.

    Niet elke plant geeft dezelfde verhouding thc/cbd, dit is tevens afhankelijk van hoe de plant gekweekt is. De extractie methode blijft hetzelfde, echter de producten en (hoeveelheid plant)materialen waarmee gewerkt wordt verschillen enorm per individu/bedrijf. Er zijn teveel factoren aanwezig om te zeggen: ja! DIT is nu een kwaliteitsproduct!.
    Ik had van 1 batch met knipafval eens een beter eindproduct dan met alleen de toppen. Hoe en waarom? Geen idee…

    En wat voor jou kwaliteit is, kan de ander bijv. niks mee. Jij hebt misschien baat bij een lager thc gehalte, de ander een hoge.
    Is wietolie met een hoog thc gehalte dan van mindere kwaliteit?
    Voor jou wellicht wel.
    Het ligt er helemaal aan waar jij het product voor wilt gebruiken. Dat bepaalt voor jou persoonlijk de kwaliteit.

    Hier is een onderzoeksrapport naar verschillende oplosmiddelen (alcohol/olijfolie) en extractie methoden, in het Engels. Op pagina 10 kun je de beknopte onderzoeksresultaten vinden:
    Onderzoek Cannabis extracties

   5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
   • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.