(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Doe-het-zelf Van wiet tot medicijn Wietolie maken met behulp van Cannolator. Enkele lastige vragen

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 50)
 • Auteur
  Berichten
 • #20898
  Peter
  Deelnemer
  • Level
  20 reacties

  Beste mede forum vrienden.

   

  Ik zit in een lastige situatie m.b.t. wietolie maken en ik weet me daar geen duidelijk :J raad mee.
  Hopelijk willen en kunnen jullie me hiermee helpen

  IK maak nu mijn wietolie o.a. d.m.v. cannolator en via Au Bain Marie en drinkbare alcohol 96%

  Situatie is als volgt;

  -Ik zorg ervoor dat gedurende het verdampingsproces de temperatuur niet boven de 80 graden uitkomt, omdat men schrijft dat boven de 80 graden essentiële werkzame stoffen verloren gaan.

  1)Is dat echt waar?

  -De temperatuur hou ik ten alle tijde op 80 graden. Op een gegeven moment ontstaan er belletjes, dit houd wel 2- 2.5 uur lang aan.

  2)Is dat decarboxylatie?

  -de belletjes gaan moeilijk weg, en als ze helemaal weg ziijn dan koekt de wietsubstantie aan het glas. Dit is dus verloren materiaal.

  3) Hoe kan dat? en hoe kan ik dat voorkomen?

  Ik hoor graag jullie antwoord want ik weet het niet.

  Groetjes Ragnar

  #20905
  CannaBella
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  853 reacties

  @ragnar, decarboxyleren is een chemisch proces dat plaatsvindt bij 120 graden. Je verliest dan wel wat terpenen, maar anders krijg je geen THC in je olie (alleen THC-A). Terpenen zijn smakelijk wanneer je wiet verdampt, maar in olie spelen ze niet zo’n grote rol.

  De olie die is ingedikt in het glas (en aan de bodem vastplakt) vul ik na het verdampen van de alcohol aan met olijfolie (4 keer zoveel olijfolie als de hoeveelheid pure wietolie dat na verdampen is overgebleven). Dat gaat samen in de oven bij 120 graden. Na een half uurtje zijn beide olie-soorten zo vloeibaar dat ze makkelijk mengen en er dus geen resten aan het glas blijven zitten.

  #20907
  Peter
  Deelnemer
  • Level
  20 reacties

  Bedankt voor je reactie.

  Ik dacht altijd dat je bij het verdampen van de alcohol de temperatuur niet boven de 80 graden mag laten uitkomen?

  Is 110 graden ook oke in de oven en voor hoe lang? 30 minuten ongeveer? (Y)

 • #20908
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  89 reacties

  De 80 graden maakt dat je alcohol verdampt. Het kookpunt van alcohol ligt daar net onder, dus geen enkele reden om veel hoger te gaan. Je kan met deze temperatuur ook prima decarboxyleren. Tussen de 50 en 60 minuten op 80 graden zou voldoende moeten zijn.

  #20909
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  89 reacties

  Grote bubbels zullen veroorzaakt worden door het verdampen van de alcohol. Kleine bubbels worden veroorzaakt door het vrijkomen van Co2. Wanneer het verschijnen van kleine bubbels ophoudt is het proces voltooid. Door continu te roeren kun je de belletjes helpen om aan de olie te ontsnappen. Hiermee voorkom je dat het proces onnodig lang duurt met de kans dat de THC zich omzet in CBN.

  #20910
  Peter
  Deelnemer
  • Level
  20 reacties

   

  Bedankt voor je reactie.

  Maar als ik net zo lang doorga met koken op ongeveer 80 graden totdat alle kleine belletjes verdwenen zijn dan koekt de wietsubstantie aan mijn bekerglaasje en verlies ik dus relevant materiaal??!!

(advertentie)
 • #20911
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  89 reacties

  Probeer eens een platte ovenschaal van borosilicaatglas. Het grote oppervlakte maakt dat je de olie dun kan verdelen, hetgeen het proces aanzienlijk zal bevorderen. Vervolgens kun je het concentraat er vrij gemakkelijk uit schrapen met een dunne plamuurmes en eventueel stanleymesjes voor de zijkanten.

  #20912
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  89 reacties

  Ik wist eigenlijk helemaal niet wat een Cannolator was, dus heb ik even op afbeelding gegoogled. Ik kan me voorstellen dat het praktischer is om vooraf aan de laatste fase, wanneer de substantie nog net vloeibaar is, deze over te schenken in een schaal.

  #20913
  CannaBella
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  853 reacties

  Ik heb het in het verleden juist andersom gedaan. Eerst grotendeels laten verdampen op een groot oppervlak (in een rijstkoker) want dat gaat lekker snel en het laatste beetje juist helemaal laten indampen op een vrij klein oppervlak. Zo heb je alle pure olie bij elkaar op het glas zitten waardoor het makkelijker oplost in de olijfolie waarmee het verdund wordt dan wanneer het over een groot oppervlak verspreid is. En dus ook zo goed als geen verlies.

  Volgens mij wordt THC-A pas bij 120 graden omgezet in THC, vandaar het half uurtje in de oven op deze temperatuur.

  CBN is weer een heel ander verhaal, dat ontstaat pas wanneer je wiet langere tijd (een paar jaar) in het licht bewaard. CBN krijg je dus niet zo snel, mocht je het wel krijgen dan zou ik daar erg blij mee zijn, want daar slaap je nog lekkerder op!

 • #20914
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  89 reacties

  Decarboxylisatie is een natuurlijk proces wat al op kamertemperatuur plaatsvindt. Door verwarming verloopt het proces geforceerd sneller. Het half uurtje op 120 graden is afgeleid van een grafiek uit een oud Russisch(?) onderzoek . Hierop staat ook het uurtje op 80 graden. Sowieso is het slimmer om naar de belletjes CO2 te kijken dan om een grafiek aan te houden.

  #20915
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  89 reacties

  Cannabinol wordt gevormd  in een degradatieproces wat geïnduceerd wordt door hitte en UV licht. In principe kan dit proces al voor het oogsten plaatsvinden. Zuurstof speelt een belangrijke rol in de ontwikkelingssnelheid van het degradatieproces.

  #20916
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  89 reacties

   

  de reistijd van een belletje is, naast de viscositeit, afhankelijk van de diepte van waaruit het zich omhoog moet naar de oppervlakte. Wanneer de inhoud diepte heeft kan de lange reistijd een onjuist beeld geven van de status van je proces. Door beweging(roeren) kun je met diepte de belletjes van de bodem en zijkanten dwingen zich omhoog te werken. Een magneetroerder met verwarmingselement is hiervoor ideaal, maar een glazen roerstaafje of bamboe eetstokje werkt ook.

 • #20918
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  89 reacties

  Terpenen zijn echt wel belangrijk in een medicinale wietolie.Niet alleen hebben veel terpenen een medicinale werking op zichzelf maar leveren zij in combinatie met elkaar een synergetische versterking van de therapeutische werking (entourage effect). Een kwalitatief hoogwaardige wietolie bestaat minimaal voor 4 procent uit terpenen. Een beproefde manier om dit te bereiken is door simpelweg terpenen toe te voegen. Authentieker maar lastiger is het om gefractioneerd te destilleren op basis van de kookpunten van de verschillende terpenen en cannabinoiden ( van laag naar hoge kookpunten).

  #20944
  Peter
  Deelnemer
  • Level
  20 reacties

  Maar mijn probleem blijft: Na 2 uur “koken” blijven er kleine belletjes tevoorschijn komen. Als ik doorga met koken dan bakt de wietolie aan mijn au bain marie glaasjes.

  -Als ik eerder stop dan 2 uur, dan is alles nig niet gedecarboxyleerd? Dit moet ik dan achteraf nog doen?

  Als ik dat niet doe dan verlies ik materiaal wat aangekoekt is..

  Wat is nu wijsheid? iedereen zegt wat anders zucht…. :S

  #20952
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  89 reacties

  Volgens mij heb je genoeg tips gekregen om je problemen te tackelen. Probeer ze eerst eens uit.

  Zoals Cannabella zegt kun je olijfolie o.i.d. gebruiken, met alcohol een tinctuur ervan maken of het concentraat er au naturel uit schrapen. Vooral bij kleine hoeveelheden zul je altijd een merkbaar verlies hebben. Sommige mensen schenken het concentraat op enig moment uit op silicone of bakpapier, dit raad ik echter niet aan.

  Roeren versnelt het proces aanzienlijk waardoor er hoogstwaarschijnlijk na een uurtje geen belletjes meer bijkomen.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 50)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.