(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Contacten, winacties, kletsen & ruilen Jouw gedachte omtrent documentaire 'The Sacred Plant'

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • #13641
  Maka
  Deelnemer
  • Level
  18 reacties

  Hoi!

  Even een wat kritische noot denk ik voor de documentaire reeks ‘The Sacred Plant’. Op momenten vond ik de docu bijna te positief gezien de genezing van kanker. Door verschillende artikelen en andere documentaires ben ik er wel van overtuigd dat cannabis olie kan helpen om kanker te genezen. Voor mij kwam de docu soms over alsof ze te graag het stigma wat betreft cannabis willen doorbreken en het daarom net iets te positief weergeven. Ergens is daar ook weer niks mis mee. Het zal mensen openen en aanzetten tot zelfonderzoek. Aan de andere kant zie ik ook mensen die toch komen te overlijden, ook al gebruiken zijn voor het helen/genezen cannabis olie. En ergens kan ik dit ook wel beredeneren; misschien is de kanker in een te ver stadium en is er geen homeostase meer mogelijk of door het niet kunnen afstaan van reguliere medicijnen kan het lichaam niet zijn volledige potentie gebruiken om tot homeostase te komen en te genezen van een ziekte. En ja.. ook al ondersteund het in de laatste fase dan is het nog een bijzonder fijn middel om te gebruiken. Beetje afgedwaald nu denk ik…

  Ik ben vooral benieuwd hoe jij hier over denkt of hoe jij de docu reeks hebt ervaren? @cannabella jij hebt hem gezien denk ik? Gezien je eerdere post voor inschrijving.

  Trouwens er is ook een behoorlijk interessante gemaakt over kanker. ‘The Truth About Cancer’ is de naam van die reeks :)

  Add video; is dit toegestaan?

  #13740
  CannaBella
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  853 reacties

  @maka, ik kwam al niet door de eerste aflevering heen. Zoooo traag. En echt zo’n typisch Amerikaanse halleluja-documentaire.

  Ik geloof zeker dat cannabis een ziektes, symptomen en bijwerkingen kan voorkomen, verminderen of genezen. Maar dat wil niet zeggen dat je nooit meer ziek wordt of dood gaat wanneer je cannabisolie gebruikt. Helaas zijn sommige ziektes erg hardnekkig, hoezeer cannabis of artsen hun best ook doen.

  #13746
  CannaBella
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  853 reacties

  En vergeet ook niet dat een gezond gewicht, genoeg beweging en onbewerkte voeding (geen margarine, chips, chinees, snoep, zakjes en pakjes, …) minstens zo belangrijk zijn bij het voorkomen en genezen van ziektes.

 • #13771
  Maka
  Deelnemer
  • Level
  18 reacties

  @cannabella ah ja precies zoals jij al zegt. Voeding, beweging, mindset zijn wel essentiële onderdelen in het behandelen van een ziekte of gezond en fit blijven. Dit is gelijk bizar want een cliënt van mij die was vorig jaar gediagnosticeerd met uitgezaaide kanker. Behoorlijk heftige chemo therapiën gehad en nu is hij kanker vrij verklaart. Ben benieuwd voor hoelang, maar dat terzijde. Want het meest bijzonder vond ik dat hij na de chemo naar huis mocht en nog wat gesprekken en onderzoeken had of het daadwerkelijk niet meer te zien was.. Dan zul je denken dan krijgt hij vast een bijzonder goed afgestemd dieet en bewegingsschema om zijn lichaam weer op te bouwen. Blijkbaar dus niet. Klaar met chemo is ook echt klaar in de reguliere geneeswijze. Ik kan daar niet zo goed bij.. Terwijl het daarna eigenlijks begint. Je lichaam weer opbouwen om sterk, gezond en vitaal te zijn.

  Wat ik dan ook een treffende zienswijze vindt in het preventief nemen van middelen tegen ziektes; op mij komt het over alsof je eigenlijks tegen jezelf zegt dat je ziek wordt als je het middel (kruid oid) niet neemt. Kort voorbeeld dat mindset daarin erg belangrijk lijkt te zijn. Neem ook als voorbeeld iemand die rookt. En deze persoon is zich ervan bewust dat tabak slecht is voor de gezondheid en laten we zeggen dat hij denkt dat je er longkanker van kan krijgen. Toch.. blijft hij roken en iedere keer dat hij er één opsteekt herinnert hij zichzelf eraan dat roken longkanker kan veroorzaken. Of dit nu bewust of onbewust is. Ik heb het idee dat je dan een zaadje in jezelf plant die je negatief aan het voeden bent. Ah ja.. dit vind ik een fascinerende gedachte en voor de mensen die in de kracht van gedachten geloven is dit wel interessant. Het gaat er dan om dat je op een simpele manier je gedachten betreft gezondheid omdraait naar het positieve. En dat je je lichaam voed met gezonde voeding omdat je een sterk en gezond lichaam hebt en dat wilt onderhouden.

  Ik heb dus wel de hele reeks gekeken. Niet bijzonder vernieuwende informatie gekregen. Wel goed om te zien dat er mensen zijn genezen. Toch teveel wordt het als een wondermiddel neergezet in die docu. Tevens vind ik het erg krachtig dat er mensen zijn die zich er zo openbaar voor inzetten. En zeker om cannabis te decriminaliseren. Het heeft me ook wel een extra zetje gegeven om zelf cannabis te kweken. Ik ben zeker wel blij dat ik hem gekeken heb.

  #13772
  CannaBella
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  853 reacties

  @maka, artsen zijn opgeleid om medicijnen voor te schrijven of operaties uit te voeren. En patiënten verwachten (eisen?) dat ook. Mijn dochter kreeg op haar 17e maagzuurremmers voorgeschreven omdat ze een bepaalde pijnstiller moest slikken na een operatie. Toen ze daarmee stopte kreeg ze veel pijn in haar maag. De huisarts gaf haar een recept voor nieuwe maagzuurremmers mee en de mededeling dat ze deze de rest van haar leven moest gebruiken!!! Ze was pas 17… Na een maand of drie kreeg ze last van haar gewrichten (een bekende bijwerking van de medicijnen). Stoppen met de maagzuurremmers was lastig, volgens de huisarts ook niet verstandig. Ze heeft het toch gedaan, dat duurde wel een half jaar. En daarna nergens meer last van gehad. O ja, ze maar één pijnstiller  geslikt na de operatie, meer was niet nodig.

   

  #13775
  Maka
  Deelnemer
  • Level
  18 reacties

  @cannabella ik ken inmiddels vele van dat soort verhalen. Ik heb zelf een westerse medische basiskennis en beetje geschoold in de oosterse geneeskunde. Ook tijdens de studie kwamen er veel van dat soort verhalen naar voren. Het was immers een vooropleiding van een opleiding tot homeopaat. Vrij veel alternatieve denkers.
  Ik heb er best wel moeite mee dat artsen niet verder kijken. Veel artsen lijken binnen de kaders te blijven van wat zij geleerd hebben. Terwijl het een hele bekrompen visie is. Nou wil ik dus ook niet gelijk de hele westerse geneeskunde afschrijven als slecht. Alleen dat ze puur kijken naar een klacht en daar een middel of behandeling voor hebben. Soms effectief, meestal met vele bijwerkingen zoals jij al beschrijft. En dat het dan ook nog onnodig blijkt te zijn. Ik raak inmiddels beetje de draad kwijt van me verhaal.. Als ik kijk naar een bijsluiter van een synthetisch medicijn dan zie ik vaak dat de bijwerkingen symptomen zijn van een ander systeem in het lichaam dat uit balans raakt met als gevolg een nieuw gecreëerde ziekte.
  Ik ben er wel van overtuigd dat een holistische kijk de manier is om naar een bepaalde onbalans te kijken en vervolgens te behandelen.
  Op alternatief gebied zijn er ook genoeg kwakzalvers die niet weten wat ze doen en omdat er zoveel zijn tegenwoordig is het erg lastig om een goede behandelaar te kiezen. Ah ok.. weer genoeg gepist op alles wat niet goed is.

(advertentie)
 • #13787
  Bill Woods
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  269 reacties

  Er zijn kindertjes in Chinese steden die voor hun tiende levensjaar al longkanker krijgen doordat ze in steden wonen waar de lucht zo verschrikkelijk slecht is dus ook al doe je alles goed volgens het boekje is het nog geen garantie. Uiteraard is gezonde voeding beweging en geen stress wel iets waar je zelf wat aan kan doen. De westerse wereld zal z’n leefgedrag flink aan moeten passen anders krijgen we nog veel meer zieke mensen in de toekomst. We maken deze keuzes zelf uiteindelijk want als niemand meer naar de gele M gaat om zich vol te proppen met fabrieksvoer dan verdwijnen deze vanzelf. We maken ons zelf ziek met suikers vetten en allerlei toevoegingen in het “eten” en bedrijven maken daar graag reclame voor zodat jij weer die gore troep in je mik stopt. Kijk eens naar niet westerse landen waar mensen alleen maar echt eten beschikbaar hebben en dan zal je zien dat daar bijna geen ziektes voorkomen zoals wij die hebben. Eet bewust beweeg voldoende zorg voor geestelijke ontspanning en je ben de helft van de problemen al voor.

  Instagram:Bill78Woods

  #13842
  Maka
  Deelnemer
  • Level
  18 reacties

  @billwoods Hoe zie jij het voor je om mensen bewust te maken of dat mensen tot zelfinzicht komen dat wat zij kopen en consumeren ook in de schappen komt te liggen? Zij hebben zelf de regie maar zijn zich niet bewust hiervan (merendeel dan naar mijn idee). En zich bewust worden van het feit dat je zo’n 80% wel kan laten liggen in de reguliere supermarkten?
  Er zijn al aardig wat gezondheidshypes gaande en voedingshypes. We kunnen daar op gaan bitchen met z’n allen of het zien als een goede stap op weg naar een vergroot bewustzijn wat we in ons lichaam stoppen.

  In sommige gevallen zijn ook de externe factoren die je gezondheid schaden te beïnvloeden. Zo’n oud Hollands gezegde; “Waar een wil is is een weg”.

  #13847
  Bill Woods
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  269 reacties

  @maka Het probleem is dat de westerse economie welvaart bij zieke mensen en mensen die verkeerd eten en de grote voedselbedrijven en farmaceutische industrie hebben zoveel macht dat verandering lastig is. De mens zal zelf meer om z’n gezondheid moeten geven en goede opvoeding en voorlichting op school en thuis zou ook standaard moeten zijn. Zo zou je bijvoorbeeld voedingsleer in het schoolsysteem kunnen toevoegen zodat iedereen weet wat het voedsel met je doet en wat goed en slecht is. Veel mensen nemen ook geen tijd meer om bewust over eten na te denken want iedereen heeft het druk druk druk. Al die hypes zijn ook alleen maar commercieel zodat je weer een of ander boekje moet kopen of een gore shake moet drinken waar je weer net zo snel van aankomt als je er mee stopt. Ik persoonlijk zie het nog niet zo snel veranderen allemaal en denk zelfs dat het nog veel erger gaat worden. Dus ik probeer zelf zo gezond mogelijk te leven en ik hoop dat ik daar anderen mee aansteek af en toe.

  Instagram:Bill78Woods

 • #14208
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  159 reacties

  Hai @Maka, mijn opinie: cannabis geneest niet maar KAN preventief werken.
  Ook levenslang gezond leven is geen garantie.
  Mijn moeder is op haar 61e aan darmkanker overleden, had er ca 50 jaar gezond leven op na gehouden.
  Wat de cannabis voor haar wel heeft gedaan: nog een jaar lang GOED leven, op vakantie, afscheid nemen van familie na de diagnose. Tezamen met de Hyperthermie behandeling in Duitsland.
  Zou ze geen kanker gehad hebben als ze haar leven lang cannabis ingenomen zou hebben?
  Geen idee. De onderzoeken zijn nog niet zover.

  En wat is gezond tegenwoordig?

   

  #14213
  Maka
  Deelnemer
  • Level
  18 reacties

  @mare ik ben er wel van overtuigd dat cannabis kan genezen mits het tijdig wordt ingezet en gepaard gaat met afgestemde voeding op persoon en onbalans/ziekte.

  Fijn om te lezen dat cannabis wel heeft bijgedragen om haar ziekte op het einde draaglijker te maken.

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.